top of page

Mama ben je niet voor even maar voor een heel leven


De eerste relatie die je hebt, is de relatie met jouw mama. Al van voor jouw geboorte ontstaat er een verbinding tussen jou en je mama. Je leert ook heel veel over de relatie met jezelf en de relatie met de buitenwereld van jouw mama.


Nog voor de conceptie kies jij wie jouw ouders zijn. Je kiest voor die ouders omdat je ziel weet dat je bij hen jouw lessen kan leren. Je komt naar de aarde met een speciaal doel en bij deze ouders kan je leren wat je daarvoor te leren hebt. Bij onze geboorte herinneren we ons nog wat we hier komen doen maar stilaan vergeten we door alle invloeden van buitenaf wat ons doel hier op aarde is. Door alle verwachtingen, oordelen en voorwaarden passen we ons aan aan de buitenwereld. Zo vergeten we stilaan wie we zijn…

Door toe te laten wat er allemaal speelt, wat we voelen in ons lichaam kunnen we weer bij ons ware zelf komen.


Jouw mama voelt liefde voor jou, heel veel liefde. Door de pijn die bij haar aanwezig is, door haar opvoeding, haar verwachtingen over jou is het voor haar niet altijd mogelijk om die onvoorwaardelijke liefde te geven en/of te tonen. Ook zij had een moeder, die ook weer een moeder had, en heeft vele patronen overgenomen. Ook bij haar zit vele oude pijn.


Als we aan alle kinderen uit hetzelfde gezin onafhankelijk van elkaar zouden vragen wie hun moeder is, dan zouden we bij elk kind een andere moeder zien. Wij zien onze moeder niet voor wie ze is, we zien onze moeder door onze ogen. Door onze ervaringen en herinneringen hebben we ons een beeld gevormd van wie onze moeder is. Wees gerust je kent je mama niet echt. Je kent het beeld dat jij van jouw mama hebt gevormd, niet wie je mama werkelijk is.


Soms nemen we zorgen, lasten van onze mama over. Dat zorgt er niet alleen voor dat jij vele lasten, die niet van jou zijn, op je schouders neemt maar je probeert ook de lessen van jouw mama over te nemen. Uit liefde voor jouw mama wil je niet dat ze lijdt. Laat dat nu niet iets zijn wat we niet kunnen overnemen. Jouw ziel wil dat je jouw lessen leert, ze weet dat jij daar de kracht voor hebt. Zo is het ook bij jouw mama. Als je lessen van iemand anders overneemt dan komen ze op een ander moment terug, soms iets harder zodat je het zeker ziet. De kunst is om bij zorgen en problemen aanwezig te Zijn in jouw eigen energie. Zonder de energie van jouw mama over te nemen (zo is het natuurlijk ook in al jouw relaties). Luisteren, aanwezig zijn, de ander laten uitpraten zonder oordeel kan al een helend effect hebben. Je mag er helemaal Zijn voor jouw mama, zonder oplossingen aan te reiken. Zo laat je haar weten dat je ze er niet alleen voor staat. Jouw mama is wijs genoeg om haar eigen oplossingen te bedenken. Ook zij wordt ondersteund door het universum en haar gidsen (net zoals jij). Zo kan je mama haar lessen leren en komt ze in haar kracht. Door er voor haar te Zijn zonder in te grijpen, geef je haar de plaats die haar toekomt en kom je ook zelf in jouw kracht.


Als je zelf mama bent, dan weet je dat jouw kinderen soms ook uitdagingen brengen. Probeer de kinderen niet naar jouw wereld te brengen maar ga eens binnen in hun wereld, zo voel je meer wat ze jou willen vertellen. Dicht bij jezelf blijven, je ware natuur hier op aarde neer zetten, is het grootste geschenk dat je jouw kinderen kan geven. Zo “weten” en voelen ze dat ook zij in hun kracht mogen staan en vanuit hun ware natuur mogen leven.


Ontdek die liefde weer in jezelf, straal die uit naar je ouders, je kinderen vanuit dat pure licht dat je bent. Zo maak je jouw wereld een beetje mooier én wordt de hele wereld een stuk liefdevoller.


Beleef een liefdevolle week vol magische momenten.


Hartegroet

Gudrun

69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page