top of page

Licht Zijn


Kerst, het feest van het licht. Extra licht in het straatbeeld, in de huizen ook in jouw hart?


Licht is niet alleen buiten jou, diep van binnen ben jij licht. Om dat licht te zien, te voelen, te ervaren mag je eerst de duisternis in. De donkere kanten van jezelf ontdekken. Dat kan nogal eens gepaard gaan met angst, angst om er echt in te duiken. Angst om te zien wat zich daar in het duister in ons bevindt. 


Je kan het licht pas helemaal toelaten als je ook de duisternis wil zien. Maak het eens stil in jezelf, voel eens welke donkere kanten, stukken van jezelf je nog niet durft aan te kijken. Waar heb je nog heel veel oordeel op jezelf? Wat vind je zo moeilijk om die donkere kanten aan te kijken? Ben je bang voor de pijn? Bang wat je daar zal aantreffen? Weet dat je die sprong in het duister mag wagen. Je wordt immers gedragen, je wordt opgevangen. 


Het kan beklemmend aanvoelen om in dat duister te stappen maar eens je de stap zet en het durft te zien, kan je er ook licht op schijnen. Omarm die donkere stukjes in jou, ze brengen je naar het licht als jij erdoor heen stapt. Als jij ze kan zien, voelen en helemaal toelaten.

Het duister wordt iets minder duister. Uiteindelijk wordt het ook daar licht, stap per stap.


Als jij steeds dichter bij je eigen licht komt, kan je ook lichtjes bij anderen aansteken. Dan kan je een lichtpunt in de duisternis voor anderen zijn. Dan kan jij net zoals een kaars duizenden vlammetjes aansteken zonder zelf licht te verliezen. Steeds meer licht brengend in jezelf en in de wereld. Je hoeft het licht niet te zoeken, het zit al in je. Je mag er steeds dichter naartoe bewegen, tot je het licht zelf voelt, ziet en helemaal bent.


Als jij bij je eigen licht komt kan je een vuurtoren zijn voor mensen die nog op zoek zijn naar licht. Zodat zij ook steeds dichter bij hun eigen licht mogen komen. 

Kerst, feest van het licht, breng extra licht op aarde, straal het uit naar alle mensen die jou omringen én ver daarbuiten!!!


Ik wens je lichtpuntjes in de donkere dagen. Ik wens dat jij een lichtpunt mag zijn voor anderen. Ik wens dat jij je licht mag schijnen in het duister. Dat is het grootste cadeau dat jij kan geven (en ontvangen)


Fijne kerstdagen voor jou en al jouw dierbaren!


Warme knuffel

Gudrun


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page