top of page

Laat jij je beperken door angst?


Angst belemmert ons, angst houdt ons tegen, angst doet ons verstijven, angst zorgt ervoor dat wij die stappen die voor ons zo belangrijk zijn niet durven te zetten. Angst doet ons twijfelen. Angst beperkt ons. Angst is een gebrek aan vertrouwen. Een vertrouwen dat wij het waard zijn, een vertrouwen dat wij helemaal goed zijn zoals we zijn, een vertrouwen dat wij waarde kunnen toevoegen hier op aarde, een vertrouwen dat wij in overvloed kunnen leven, een vertrouwen dat we alles kunnen hebben wat ons hartje beheert, een vertrouwen dat wij die pure Liefde Zijn.


Het Nu moment kent geen angsten, angst gaat altijd over onze toekomst, bang voor wat komt en ontstaat in het verleden, in wat geweest is.

Angst is ons meestal aangeleerd door onze opvoeding, door onze ouders en onze omgeving. Omdat ook zij deze angsten kennen en ze energetisch hebben doorgegeven, omdat zij die woorden spraken, omdat wij in hun ogen de angsten konden zien. Omdat wij zomaar alles aannamen wat we zagen, wat we hoorden, wat we voelden. Op dat moment waren we nog niet sterk genoeg en konden we nog niet vertrouwen in ons eigen kunnen en weten. Neem het jezelf en deze mensen niet kwalijk. Het is iets wat bij het leven hoort. Als je nooit angst hebt gekend, kan je ook niet vol vertrouwen leven.


Angst kan ook komen uit vroegere levens. Misschien ben jij ooit op de brandstapel beland omdat je beschuldigd werd van ketterij en durf jij nu jouw spiritualiteit niet naar buiten brengen. Misschien ben jij ooit veroordeeld omdat jij jouw waarheid sprak, omdat jij naar buiten durfde te brengen wat niemand durfde en heb jij nu ook angst om jouw waarheid naar buiten te brengen. Ervaringen uit vorige levens zitten nog in ons bewustzijn en kunnen ons nu ook nog steeds beperken en belemmeren.


Als we kunnen voelen wat ons werkelijk tegen houdt, dan kunnen we er ook door heen. Die eerste stap is het durven voelen, zien, horen dat die angst er is. Dus de volgende keer dat jij angst voelt, dat jij je belemmerd voelt door angst, ga dan niet verstijven, duw die angst ook niet weg maar kijk die angst eens diep in de ogen. Voel die angst in heel jouw lichaam, accepteer dat die angst er is, omarm hem met heel je wezen. Dan kan je zien en voelen dat ook angst enkel een gedachte is, misschien een hele sterke, beperkende gedachte maar alleen maar een gedachte. Door die angst in de ogen te kijken kan je zien, voelen en weten dat jij door die angst heen toch stappen kan zetten. Dat je de moed hebt om die dingen neer te zetten die voor jou van waarde zijn. Dat jij jouw eigen waarheid durft te spreken. Moed is net die stappen zetten waar je eigenlijk bang voor bent. Dan kan je voelen dat het je zoveel moois oplevert.


Waar kies jij de volgende keer voor? Laat je angst overwinnen of zet je in vertrouwen toch die stappen die voor jou belangrijk zijn (ook al voel je angst)?


Ik wens jou een week vol vertrouwen in jezelf, een week waarin je jouw waarheid durft te voelen en naar buiten kan brengen op jouw eigen unieke manier.


Big hug

Gudrun

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page