top of page

Kijken voorbij het zien


Tijdens een wandeling zat ik even op een bankje, te genieten van het uitzicht, wat mensen kijken… toen er plots een blond jongetje met helder blauwe ogen, pal voor me stopte. Hij zat op zijn fiets en was een jaar of 5 oud (jong). Hij nam mij volledig in zich op, zei geen woord maar glimlachte. Hij straalde.

Plots keek hij recht voor zich uit, strakke blik, ietwat ‘verdwaasd’. Ik keek in de richting waarin hij keek om me ervan te vergewissen dat er met het blote oog ‘niets’ te zien was. Ik voelde wel een zeker aanwezigheid, een soort lichtwezen. Keek de jongen aan en hij staarde nog steeds voor zich uit. Ik bleef hem liefdevol aankijken, stuurde hem mijn liefde.

Toen plots, alsof hij uit een droom wakker werd, keek hij weer mijn kant op. Hij had een verlegen glimlachje en hoorde hem (zonder dat hij zijn lippen van elkaar deed) ‘zeggen’ “Je weet het he? Je voelt, ziet het ook?” Ik zei telepatisch “Ja, ik weet het, jij doet het prima, blijf vooral luisteren naar dat licht.” Hij schonk me een stralende glimlach. Geen idee hoelang dat allemaal duurde, de tijd stond precies stil.

Toen kwam zijn oma te voet aan, ze knikte en hij reed zonder om te kijken, verder. Hij was weer het vrolijke, onbekommerde kind.

Zonder een woord te spreken, werd er zoveel gezegd. Het raakte mij op een warme, liefdevolle manier. Ik zal me dit blijvend her-inneren…

Hoe mooi zou het zijn als we (jonge) kinderen echt kunnen zien en hen het vertrouwen kunnen schenken dat het oké is, dat zij helemaal oké zijn, ook als ze iets voelen en/of zien dat de meeste volwassenen niet ervaren. Het niet af doen als larie en apekool. Zodat ze zichzelf, hun gaven en talenten niet hoeven te verstoppen… Dan zou het als volwassene niet nodig zijn om op zoek te gaan naar wie je echt bent. Een jong kind weet het, een jong kind herinnert het zich nog. Laten we hen daarin ondersteunen vanuit ons hele Zijn, met hart en ziel. Zo creëren we een wereld waar authenticiteit voorop staat!!

Ik wens je een week waarin je mag kijken voorbij het zien, een week vol magische ervaringen. Als jij je ervoor openstelt, dan komen er steeds meer op jouw pad…

Liefdevolle knuffel

Gudrun

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page