top of page

Ik heb verkeerde keuzes gemaakt


Afgelopen week toen ik op mijn yogamat in kindhouding zat, kwam er een gedachte naar boven nl. “Ik heb verkeerde beslissingen genomen”. Die gedachte slorpte me op en maakte mij verdrietig. Zo erg dat de tranen over mijn wangen stroomden. Ik liet het gebeuren en toen dat over was, kon ik verder met mijn yogahoudingen.


Later die dag deed ik een meditatie. De gedachte aan die verkeerde keuzes was ik alweer “vergeten”. Tijdens de meditatie kwam die gedachte weer naar boven maar nu maakte ze mij niet meer verdrietig. Ik kon zien dat ik beslissingen genomen had, keuzes gemaakt had vanuit mijn bewustzijn toen. Het goed of fout, juist of verkeerd zijn woorden die ik er heb opgeplakt. Het zijn woorden die de dualiteit van de mensenwereld vertegenwoordigen. In de meditatie kon ik zien dat er beslissingen genomen werden en dat dit ok was zo. De gedachte aan die zogezegde foute keuzes kwam bij mij naar boven omdat ik mijn verleden nog niet volledig accepteerde. Ik wilde nog dat het beter, mooier was. Maar mijn verleden kan ik niet veranderen, ik kan het enkel accepteren en omarmen. Zo kan ik de hoop op een beter verleden nu achter mij kunnen laten.


Weet dat welke keuzes je ook gemaakt hebt, ze brengen je altijd iets. Dat kan iets moois zijn maar dat kan ook een levensles zijn. Die lessen hebben we te leren in ons leven, niemand kan ze van ons afnemen, niemand kan ze van ons overnemen, ook al zouden we dat graag willen. Als iemand anders een les van jou overneemt dan komt die telkens terug en meestal net iets harder tot jij ze hebt geleerd. Eénmaal je de les hebt geleerd, hoeft ze niet meer terug te komen. Je kan de les dus maar beter snel leren :)

Soms kunnen we de les niet zien, net omdat anderen er ons proberen van te behoeden of omdat we er nog niet klaar voor zijn. Wees dan geduldig met jezelf, wees ook geduldig met anderen. Als jij ziet welke les de ander mag leren, ga daar dan niet op doordrillen. Stuur liefde naar de andere persoon, laat de ander in zijn of haar waarde. Besef dat het een les is die de ander zelf mag leren. Er komen gelegenheden genoeg waar jij jouw eigen lessen mag leren. De moeilijkste mensen in jouw leven, kunnen jouw grootste leraar zijn.


Ik voel veel dankbaarheid dat ik kon zien en voelen dat alles goed is zoals het was, zoals het nu is en zoals het mag worden. Alles komt op de juiste tijd en de juiste plaats naar me toe. Als ik er klaar voor ben… Dat vertrouwen groeit elke dag.


Waar voel jij nog dat je foute keuzes, verkeerde beslissingen hebt genomen? Wat in jouw energie kan er nog veranderen?


Yoga, meditatie en bewustwording kunnen je helpen om daar een heldere kijk op te krijgen. Het voelt niet altijd fijn maar het laat je wel groeien als mens, groeien in bewustzijn.


Liefs

Gudrun

391 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page