top of page

Hoofd versus hart


Graag wil ik een nieuw inzicht met jou delen. Door dit te delen hoop ik dat jij er ook iets uit kan halen voor jouw leven. We zijn hier op aarde om elkaar te inspireren.


Vorige week zag ik in mijn meditaties regelmatig een persoon opduiken. Laten we die persoon, Eric noemen (voor de duidelijkheid het gaat niet over Eric, dat is een fictieve naam, ik wil de privacy van de desbetreffende persoon niet schenden). Na de meditaties had ik het gevoel dat ik er iets mee moest, dat ik iets moest doen. Eric kwam niet 1 keer voorbij maar verschillende keren.


Ik dacht ik schrijf een brief en leg uit hoe ik het zie en wat ik geleerd heb uit onze relatie.

Wat er naar boven kwam en wat ik wou delen met Eric besprak ik met een goeie vriend waar ik alles aan kwijt kan. Die vertelde mij dat het mijn ego was dat dacht dat ik er iets mee moest. Dat ik dat in me Zelf kon oplossen zonder Eric erbij te betrekken. Ik was niet helemaal overtuigd.


Later op de dag begon ik aan de brief die ik wilde schrijven. Heel wat oude gedachten kwamen voorbij en hier en daar had ik er nog een oordeel over, andere gedachten kon ik zo voorbij laten gaan. Door het schrijven kreeg ik meer inzicht in wat ik echt voelde en wat er door me heen ging, wat er nog aan restanten bij mij zat. Na het lezen en herlezen kreeg ik steeds dieper inzicht. Ik wilde nog iets van Eric. Ik had nog verwachtingen. Ik wilde dat hij mij zou vergeven, ik wilde dat ik geen angst zou voelen als ik hem tegenkwam, ik wilde dat hij mij weer lief vond, kortom ik wilde winnen.


Toen ik dit doorhad kon ik mijn wapens neerleggen, kon ik stoppen met vechten en voelen wat er nog bij mij zat. Ik gaf me over aan dat gevoel. Op dat moment kon ik duidelijk zien dat het bij mij lag, dat er nog oude energie in en rond mij hing. Dan kon het ook helen en oplossen. Ik hoef de brief niet te versturen. Voor mij is het duidelijk en opgelost en dat is nu ook voelbaar in mijn energie.


Soms zijn we zo overtuigd van iets, zo zeker van ons standpunt dat we het voor waar aannemen. Het moment dat we dan durven te voelen waar deze overtuiging vandaan komt, kan die ook oplossen. Ons denken, ons ego bezorgt ons twijfel en dan zoeken we in de buitenwereld naar het “juiste” antwoord. Maar dat antwoord kunnen we niet vinden bij iets of iemand anders. Het antwoord ligt niet buiten ons.

Het moment dat we naar ons hart, ons gevoel durven te gaan, dan vinden we de antwoorden diep in onszelf.


De reis van hoofd naar hart is er eentje met vele hindernissen maar het is de mooiste reis die je in je leven kan maken!!

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page