top of page

Het mag over Liefde gaan


Deze week zei iemand tegen mij “Het mag Nu over Liefde gaan”


En hoewel dat een hele mooie zin is, raakte mij dat toch wel. Ik ben op zoek naar die Liefde en plots drong het echt tot me door dat ik de liefde steeds buiten mij heb gezocht. En daar zal ik haar niet vinden als ik niet eerst die Liefde helemaal toelaat bij mezelf.


Er kwamen vele overtuigingen naar boven die ik al vroeg in mijn leven ben gaan geloven. Eerst pijnlijk en niet fijn maar stilaan weet ik dat weglopen geen zin heeft. Dus ben ik erin gegaan. Durfde ik te voelen wat mij werd getoond en zag mezelf niet meer als slachtoffer. Het verhaal rond de emoties kon ik loslaten. Stuk voor stuk kon ik die overtuigingen zien, toelaten en zelfs omarmen.


Zo kwam ik ook bij een stukje zelfzorg. Voelen wat ik nodig heb en dat ook aan mezelf geven. Deze week stonden dan ook wat leuke dingen op het programma, een heerlijke massage, een yogales voor mezelf bij mijn leraar, een uitstapje naar de stad, een acupunctuur sessie om de spanning uit mijn lijf te halen en in het weekend een cursus om nog meer naar dat Licht en die Liefde toe te groeien. Stuk voor stuk geweldige ervaringen waar mijn lichaam en geest weer rijker van worden. Waardoor ik weer een stukje meer meZelf ben.


Er is altijd liefde geweest maar vanuit een afhankelijkheid, vanuit een nodig hebben. Dat is geen Liefde met een grote L. Dan heb je teveel verwachtingen naar de ander toe, dan moet de ander voldoen aan jouw beeld. Dan wil je de ander nog veranderen. Als jij alles wat in jou naar boven komt dat geen liefde is kan toelaten dan groei jij steeds dichter naar die echte Liefde toe. De Liefde die jij in wezen bent! En dan kan de ander die die Liefde voor zichzelf kan toelaten zomaar op jouw pad verschijnen.


Vertrouwen en geduld waren deze week sleutelwoorden voor mij. Na een schitterend cursusweekend ervaar ik zachtheid en liefde voor mezelf. Ik voel nu ook rust en vrede met mijn verleden. Alles wat mij “overkwam”, alles wat ik ervoer als geen liefde, heeft mij dichter bij de liefde die ik ben, gebracht.


Hoe voelt liefde voor jou? Kan jij die Liefde voor jeZelf helemaal toelaten of zoek je haar nog in de buitenwereld?

Stap voor stap bewegen we langzaam maar zeker naar Liefde, naar echte verbinding. Dan kan je ook echt Leven vanuit wie jij bent, vanuit jouw ware natuur.

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page