top of page

Free your mind, the rest will follow


Ik zong vroeger dit lied luidkeels mee en het klonk lang door in mijn hoofd maar de betekenis drong niet altijd tot me door. Deze week hoorde ik vaak die ene zin, hoe vaker ik ze hoorde hoe meer ik voelde dat ik er iets over mocht schrijven.


Als jij je geest kan vrijmaken van allerlei overtuigingen, oordelen, denkbeelden en angsten die zijn opgeslagen dan volgt overvloed in elk gebied van je leven.


Die angsten, die overtuigingen, die oordelen, denkbeelden, … die zijn collectief of werden ons aangeleerd. Het zijn onpersoonlijk energieën die we ons eigen hebben gemaakt. We denken dat ze van ons zijn maar diep van binnen voelen we het anders.. Als je echt durft te voelen dan weet je dat ze niet van jou zijn maar dat je die hebt aangenomen omdat je toen niet beter wist. De mensen rondom jou hadden en hebben ook die angsten, overtuigingen en denkbeelden en omdat die zo echt leken heb je die stilaan overgenomen als zijnde jouw ideeën.


Zolang jij leeft met die overtuigingen, oordelen en angsten van anderen ben je niet echt vrij. Innerlijk zit je dan gevangen in je hoofd en maak je jezelf van alles wijs. Je hebt gedachten en heel snel voeg je daar angsten, oordelen en overtuigingen aan toe. Zo vormen zich verhalen en waanbeelden in je hoofd. Zij vormen uiteindelijk jouw werkelijkheid.


Als je die overtuigingen, angsten en oordelen tot jouw werkelijkheid hebt gemaakt is het ook mogelijk om voor jezelf een andere werkelijkheid te creëren. Het is namelijk zo dat wij zelf onze werkelijkheid creëren met onze gedachten en overtuigingen. Als je die gedachten verandert, dan verander je ook jouw werkelijkheid.


Als je bang bent voor tekort dan reageer je heel fel op tekort en zo trek je nog meer tekort aan. Als je bang bent voor tegenslag dan gaan je gedachten naar tegenslagen, waar je je aandacht op richt groeit, dus dan trek je meer tegenslag aan.

Richt je aandacht eens op wat je wil in plaats van voortdurend aandacht te geven aan datgene wat je niet (meer) wil. Het universum, jouw gidsen en begeleiders kennen het woord “niet” niet. Daarin kunnen ze jou dan ook niet ondersteunen. Kies heel bewust voor nieuw, voor wat je wil en richt jouw aandacht daarop en zie hoe jouw wereld verandert.


Maak je geest vrij van alle beperkende gedachten en overtuigingen. Jij bent een prachtig wezen en dat mag je in de eerste plaats zelf geloven. Als jij dat gelooft dan straal je dat ook uit en zien anderen jou voor wie je bent. Zo zie je steeds beter jouw eigen licht en kan je een licht zijn voor de mensen rondom jou.


Durf jij het proces aan te gaan? Je te richten op het licht?

In het licht komen ook jouw schaduwkanten naar boven.

Durf jij ook jouw donkere kanten zien en aangaan? De weg is niet altijd mooi recht en kent vele hobbels en bochten maar hij is zeker de moeite waard.

We zijn altijd op weg en het belangrijkste is dat jij jouw weg volgt, no matter what.


Free your mind, the rest will follow!!


Ik wens je veel innerlijke kracht op jouw pad.

Liefs

Gudrun

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page