top of page

Diep verlangen


Wat verlang jij van het leven? Wat verlang jij van jezelf? Wat verlang jij van anderen? Ego-verlangens komen meestal vanuit een tekort. Een tekort aan wat dan ook. We kunnen voor onszelf heel veel tekorten bedenken. We willen wel alles, we willen een grotere auto, mooi huis, dure kleren, verre vakanties naar idyllische bestemmingen, … vul jouw lijst maar verder aan. We doen zó ons best om dat te bereiken. Hiermee willen we vooral aan de buitenwereld tonen dat wij ons leven voor elkaar hebben.


Vanuit het ego doe je heel hard je best om de buitenwereld te tonen dat je het gemaakt hebt in je leven. Wanneer is jóuw leven geslaagd?

Heel veel uiterlijk geslaagde mensen willen/kunnen niet meer verder op die manier omdat ze steeds meer druk op hun schouders voelen. Omdat ze voelen dat het verlangen dat ze ooit koesterden totaal veranderd is. Ze verlangen nu meer om te Zijn en niet om constant te doen.


Er zijn ook verlangens die vanuit de ziel komen. Een diep verlangen om te Zijn wie je bent. Om je ware ik helemaal toe te laten, je ware natuur toe te laten. Weet dat elk verlangen dat je op dat niveau koestert al in je zit. Jij mag het nu toelaten. En dat toelaten kan je door je bewust te worden wat je allemaal tegenhoudt op dat niveau.


Welke emoties, welke blokkades houden je tegen om jezelf naar buiten te brengen?

We zeggen heel snel “Ik ben mezelf” maar is dat wel zo? Wie ben jij eigenlijk? Ben jij die persoon die de maatschappij van jou gemaakt heeft? Ben jij die persoon die je ouders, je kinderen, je partner van jou gemaakt hebben? Of althans het beeld dat jij hebt toegestaan. Het beeld dat zij van jou hebben waar jij aan wil beantwoorden. Helemaal jezelf kunnen zijn wil zeggen dat jij je best niet meer doet om te beantwoorden aan wat de maatschappij, de anderen van jou verlangen. Jij brengt dat naar buiten wat diep in jou verscholen zit. Die innerlijke schat komt naar de oppervlakte. Je durft emoties te uiten op een liefdevolle manier. Je schaadt de ander niet door te Zijn wie je bent, op geen enkele manier. Ook al denken anderen dat soms, (zij vinden dat je bent veranderd), omdat ze dan hun eigen tekortkomingen voelen (vroeger konden die op jou geprojecteerd worden maar nu kom je steeds meer in je kracht).


Jezelf zijn vanuit dat diepe is alleen maar liefdevol, naar elk levend wezen. Die liefde die straal jij dan ook uit. Mensen komen naar je toe omdat ze dat voelen. Die energie die jij dan uitstraalt is zó lichtgevend.


En o wat klinkt dat makkelijk. Maar het ego steekt daar soms een stokje (of meerdere stokken) voor. Het ego wil jou beschermen. Het denkt dat jij zijn hulp nodig hebt. Jouw ego heeft je vele jaren geholpen om de pijn niet te voelen, het heeft jou beschermd tegen de grote (boze) mensenwereld.


Misschien is het nu tijd dat jij jouw ego een andere taak geeft. Ga eens in gesprek met je ego. Vertel wat jij diep van binnen verlangt, bedank jouw ego ook voor alle bescherming die het jou heeft gegeven op de momenten dat jij het nodig had. Misschien kom je dan samen tot een nieuwe taak. Een taak die nu belangrijk is voor jou. Dan kan het ego in functie van de ziel staan.


Is het niet daarvoor dat wij op aarde gekomen zijn? Om dat diepe in ons naar buiten te brengen? Als je dat verlangen voelt dan ben jij klaar om de volgende stap te nemen. Laat dan maar los wat jou hierin tegen houdt. Meestal lukt dat niet in 1 keer, doe maar stap per stap, op jouw tempo. Je mag je bewust worden van wat er nog allemaal in jou zit. Steeds meer dingen komen naar boven, soms groot, soms klein. In het begin valt het je zwaar om de realiteit van de dingen te aanschouwen. Maar net die schaduwkanten van jezelf en jouw leven durven zien en toelaten brengt je dichter bij jeZelf.


Het is niet zo dat als je bewust door het leven stapt, er geen problemen meer op jouw pad komen. Het is wel zo dat je ze makkelijker herkent en dat je veel sneller kan voelen “wat mag ik hieruit leren?”. Dan kan je stappen zetten richting oplossingen vanuit dat diepe in jou. Bij alles wat op jouw pad komt, kijk welke oplossing jou het meeste steunt. Welke oplossing geeft jou de meeste opluchting? Welke oplossing doet jou groeien? Ga niet bedenken hoe je het kan oplossen. Ga in de stilte en stel dan aan het universum die vragen die nodig zijn voor jouw groei en luister naar elk antwoord dat naar je toekomt.

Als je die oplossing kon bedenken dan had je dit allang gedaan. Als je blijft doen wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg.


Dat verlangen in jou toont je dat het toch niet helemaal dát is. Het is nu tijd voor andere, hogere oplossingen.

Je kan jezelf het beste ondersteunen door de stilte op te zoeken. Even stil te zitten, helemaal niets te doen. Alles wat naar boven komt toe te laten, ook de minder mooie dingen. Accepteren wat er is.

In die momenten kan je mooie gesprekken met je diepe Zelf hebben. Dan komen er échte oplossingen naar je toe die voor jou van tel zijn.


Ik wens je een week waarin je de dingen kan en durft te zien zoals ze zijn. Waarin de realiteit van jouw leven duidelijk mag worden. Een week vol bewuste momenten die je ten volle kan beLeven.


Big hug

Gudrun

198 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page