top of page

Bewust worden van opgeslagen emoties


Elke emotie kunnen of durven voelen, elk gevoel, elke gewaarwording helemaal doorvoelen laat je groeien als mens. Je stelt je kwetsbaar op waardoor je tegelijkertijd in jouw kracht komt.


Je bewust worden van elke tinteling, trilling, elke gevoel in jouw lichaam dat wordt in de meeste gevallen niet aangeleerd in onze opvoeding.


Je ouders hebben het ook niet geleerd, je gevoelens tonen was vroeger een teken van zwakte en wie wil zwak overkomen? Dus er werd en wordt geleerd dat je maar beter sterk bent, niet tonen wat je voelt, gewoon doorgaan. Daardoor leer je een masker op te zetten en bouw je stilaan een muur om je heen zodat je zeker niet gekwetst wordt. Zo zetten we langzaam maar zeker heel wat emotie vast in ons lichaam. Op termijn ontstaat er spanning, stress en nog erger ziekte in ons lichaam. We zijn ons in eerste instantie van geen kwaad bewust, iedereen doet het dus denken we dat het zo hoort. Tot ons lichaam gaat schreeuwen en we zo niet meer verder willen of kunnen.


Ook op school wordt het niet geleerd, leerkrachten zijn ook niet opgeleid om met gevoelens om te gaan. Wat mij betreft mag dit een vak apart zijn, net zoals meditatie en yoga. Kinderen van kleins af aan leren omgaan met elke emotie, leren dat elk gevoel er mag zijn, dat het ok is om boos, verdrietig, blij of angstig te zijn. En dat dit gevoel ook weer verdwijnt. Net zoals er soms wolken zijn, soms zon, soms regen zo zijn er ook onze emoties, ze komen en ze gaan. We hoeven er ook helemaal niets aan te doen, alleen maar toelaten, accepteren dat het nu op dit moment zo voelt. Elke emotie door ons lichaam laten stromen zodat we niets vast zetten. Zo kunnen onze emoties vloeibaar worden en geven we ook ons lichaam de kans om vloeibaar en flexibel te worden.


Samen met ons lichaam kunnen dan ook onze gedachten vloeibaar en flexibel worden.

Ook gedachten komen en gaan, we merken ze op en kunnen kiezen met welke gedachte we meegaan en welke we op een wolkje zetten en voorbij laten drijven. Zo hoeven we ons niet sterk voor te doen, zo mag alles er helemaal zijn. Op die manier stroom je mee met het leven zoals het voor jou bedoeld is.


Ook zin om op een dergelijke manier in het leven te staan? Om met plezier en in vreugde elke stap te nemen?

Yoga, meditatie en bewustwording kunnen je daarbij helpen. Ik help je graag om uit je hoofd en in je lijf te komen.


Heb een fijne week vol nieuwe, bewuste ervaringen. Beleef jouw lichaam, beleef jouw leven!!

liefs

Gudrun

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page