top of page

Begint jouw dag vanuit rust?Of eerder vanuit een rush?

Als je je ogen opendoet, denk je dan direct aan alles wat ‘moet’ gebeuren?

Of sta je eerst even stil bij hoe jij je voelt? Ren je als een kip zonder kop van hot naar her?Of ga je eerst even bij jezelf te rade?


Elke morgen maak ik tijd om te voelen hoe het met mij is. Hoe is het met mijn lichaam? Zijn er plaatsen die aandacht vragen? Hoe is het met mijn gedachten? Brengen die mij hoger en verder of houden die me tegen? Dat doe ik al ’s morgens in bed. Even voelen, even kijken zonder al te denken aan wat er in de dag dient te gebeuren. Daarna ga ik op mijn yoga mat zitten om daar verder te voelen en om heel bewust naar mijn lichaam te luisteren en enkele yogahoudingen te doen. Niet om een serie af te werken maar om heel bewust van mijn hoofd naar mijn lichaam af te dalen. Dat kan lang zijn, dat kan kort zijn maar elke morgen maak ik er de tijd voor. Tijd voor mezelf, tijd om te voelen, tijd om te Zijn. 


Ook tijdens de dag af en toe bewust stil staan bij hoe jij je voelt, hoe het met jouw energie is en wat er in je omgaat, helpt je om die innerlijke rust te vinden. Alleen al enkele diepe, bewuste ademhalingen, geven jou een heel ander gevoel.


Hoe is het met jou? Leef jij ook in een rush om te kunnen voldoen aan de verwachtingen vanuit de buitenwereld? Om te kunnen voldoen aan de verwachtingen van het collectieve? Of maak jij heel bewust tijd voor jeZelf? Om even te voelen hoe het met jou is? Wat er in jou omgaat? Om te voelen welke stappen jij mag zetten. 


Als jij bewust bent van jezelf kan je aan de ander oprecht de vraag stellen ‘Hoe is het met jou?’ en dan bewust op het antwoord wachten. Dan ga je ook niet opschrikken als het op dit moment niet goed gaat met de ander. Nee, dan kan je vanuit een bewuste aanwezigheid in jezelf, aanwezig Zijn voor de ander…


Dus ’s morgens even stilstaan hoe het met je is, is geen tijdverlies maar een ‘winst’ in bewustZijn… 


Ik wens je een week met bewuste, stille momenten waarin je tijd maakt voor jeZelf 


Warme knuffel

Gudrun

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page