top of page

Angst


Ieder mens heeft bepaalde angsten, groot of klein, bewust of onbewust. Je bewust worden van deze angsten kan een hele grote stap zijn om door die angst heen toch de moed te vinden om net te doen wat voor jou belangrijk is. Om dat doel waarvoor jij hier op aarde bent te verwezenlijken. Voel maar eens welke angst er in jou zit. Een angst om niet goed genoeg te zijn, niet waardevol, angst om de liefde te verliezen, angst voor bepaalde dieren, angst voor tekort, angst voor hoogtes, misschien zelfs angst voor bepaalde mensen of een bepaalde groep van mensen, angst voor de dood, … ik kan nog wel een tijdje doorgaan, er zijn zoveeeeeel angsten.


Bepaalde angsten kunnen ons helpen bv die voor wilde dieren zodat we er niet te dichtbij gaan, bepaalde angsten helpen ons om niet roekeloos door het leven te stappen. De meeste angsten houden ons ter plaatse.


Als je je bewust bent van een bepaalde angst kan het jou ook stimuleren.

De meeste angsten zijn niet aangeboren maar zijn ons aangeleerd. Onze opvoeding geeft ook angsten door, angsten die niet eens van ons zijn maar waar we in de loop der jaren stilaan gaan geloven dat het onze eigen angsten zijn. Die collectieve angsten nemen we mee in onze energie en daar wordt gretig op ingespeeld door onder andere de media, de politiek. Zij weten dat als zij die angst in ons kunnen zaaien, ze ons in de tang kunnen houden. Zodat we bepaalde stappen niet zetten. Soms worden we bang gemaakt voor bepaalde mensengroepen, voor bepaalde daden, voor gebeurtenissen, … Haat wordt ook gestimuleerd door angst.


Het is enkel een energie, de energie van angst die mensen soms lam legt. Maar jij kan zelf iets veranderen aan die energie. Jij kan jouw energie verhogen. Zodat je niet meegaat in die collectieve angsten. Hoe meer mensen hun energie verhogen, hoe meer licht er op de wereld komt, hoe minder die angst ons in de ban zal houden.

Angst is een gebrek aan vertrouwen. Het vertrouwen dat wat jij doet, goed is. Zo kunnen we ook bang zijn voor magische dingen. Als we de geschiedenis bekijken, dan werden de mensen die bezig waren met natuurlijke geneeskunde, met magie bestempeld als ketters, heksen. Ze belandden op de brandstapel of werden gefolterd. Ook dat zit nog ergens in ons systeem.


Alles is energie, vele dingen zijn magisch, maar omdat we het niet kunnen begrijpen, omdat de wetenschap het niet exact kan bepalen, wordt het nog niet altijd als “normaal” bestempeld. Maar als we met die energie leren omgaan en energetisch de dingen naar ons toetrekken die belangrijk zijn door onze energie ernaar toe te richten, kunnen er wonderen gebeuren.


Voel maar eens waar jouw gedachten naartoe gaan. Zaai jij angst bij jezelf door wat je denkt, wat er in je omgaat, wat je doet? Of zie je die angst, accepteer je die, kijk je die in de ogen, omarm je hem helemaal? Om die dan zo los te laten en de moed te vinden om door die angst heen te gaan en neer te zetten wat voor jou belangrijk is. Om niet mee te gaan in de collectieve angsten en angsten van mensen rondom jou. Want net die angst haalt je weer naar beneden.


Jij kan jouw energie verhogen door yoga, meditatie en bewustwording. Door in stilte naar die innerlijke stem van jou te leren luisteren. Die stem die alle wijsheid bevat. Die stem die fluistert, terwijl alle andere stemmen rondom ons schreeuwen, schreeuwen om aandacht. Jij kan die aandacht in jezelf vinden, door bewust stil te zijn, te luisteren. Te luisteren naar het gefluister. Dat gefluister dat eigenlijk zoveel sterker is dan het geschreeuw.


Als we met zijn allen die stem zouden volgen, hoe anders zou de wereld er dan uitzien?

Een ander kan je niet veranderen, jij kan niet bepalen wat een ander “moet” doen. Maar je kan wel stappen zetten richting jouw verandering. Om jouw energie te zuiveren van alles wat jou niet meer dient. Om die oude herinneringen die angst bij jou naar boven brengen, los te kunnen laten. Zodat jij de moed vindt om stappen te zetten richting jouw doel en droom hier op aarde.


Angst is een gebrek aan vertrouwen, dus als jij in het Zelf begint te vertrouwen dan zal angst langzaam weg slippen. Omdat het voelt dat het geen controle meer heeft over jou. Angst kan een mens verstijven, vertrouwen geeft je vleugels. Waar kies jij voor??


Ik wens je een week vol vertrouwen dat jij het waard bent, vol vertrouwen dat jij liefde bent en deze liefde mag uitstralen. Wat jij uitstraalt, komt naar jou terug :)


Big hug

Gudrun

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page