top of page

Als het niet loopt zoals jij het voor ogen had...


Je maakt plannen voor de nabije toekomst of de iets verdere toekomst. Je stelt doelen, klein of groot. Je hebt dromen, sommige voelen magisch en als ze je op de één of andere manier niet een beetje bang maken, droom je niet groots genoeg…

Toch gebeurt het, misschien wel stukken meer dan je zou willen dat jouw plannen in het water vallen. Er komt iets tussen waar je geen vat op hebt… En dan? Hoe ga jij daar mee om, want hier heb je wel controle over. Stroom je dan mee op het nieuwe gegeven, op de tijd? In volle acceptatie van wat is? Of is er weerstand? Ga je in gevecht en wil je veranderen wat is?

Niets mis met plannen maken maar soms heeft het leven iets anders voor jou in petto. Misschien mag er eerst nog iets in jou, rondom jou veranderen voor je krijgt waar je naar vroeg. Misschien mag je nog iets dieper in je lijf zakken voor jouw droom werkelijkheid wordt. Leef jij in volle bewustzijn van wie je bent, leef jij vanuit jouw bron? Of komt je hoofd er nog veel in tussen?


Wijst jouw ziel je de weg? Of is het de mind die de touwtjes in handen heeft? Hoor jij de fluisteringen van de innerlijke wereld of vooral het geschreeuw van de buitenwereld?

Deze tijd vraagt je naar binnen te keren, jouw eigen licht én donker te aanschouwen. Jouw eigen kracht en kwetsbaarheid te zien. JeZelf opnieuw te leren kennen, het Zelf te her-ont-dekken, de sluiers te laten vallen, de mist te laten opklaren, …

Als het niet loopt zoals jij het voor ogen had, weet dat het universum jou steunt en misschien iets mooiers, beters voor jou in gedachten heeft. Jij ziet een klein stukje, het universum overschouwt het grote geheel en leid je naar het beste deel voor jou. Onderweg mag je veel vreugde en plezier be-Leven, lessen leren, uitdagingen aangaan, bergen beklimmen, in dalen ronddwalen… Om uit te komen bij wie jij bedoeld bent te Zijn.

Je kan accepteren wat er is en je laten leiden op jouw weg of je kan blijven vechten/vluchten en lijden onderweg.

Ik heb gekozen… En jij?

Warme knuffel

Gudrun48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page