top of page

Zoektocht


Zijn we niet allemaal op zoek, naar wie we Zijn? Niet naar wie we denken te zijn maar naar ons ware Zelf. Naar dat diepe, dat mooie in ons? Een zoektocht door de duistere kanten van onszelf heen naar het Licht. Een zoektocht naar de reden waarom we hier op aarde zijn. Een zoektocht naar het doel dat we hier beogen. Misschien zijn we dat een beetje uit het oog verloren maar je kan het altijd opnieuw oppikken. Het is altijd het perfecte moment.


En ja, je moet het uiteindelijk zelf doen maar het is fijn als er aan de zijlijn mensen zijn die voor jou supporteren, die je steunen, die jou hun vertrouwen schenken, die je het pad weer even tonen. Mensen die een wegwijzer voor jou kunnen zijn.

Ook alle hindernissen op jouw pad zijn wegwijzers (ook al voelt het op dat moment niet altijd zo). Misschien tonen ze jou hoe het niet moet, misschien tonen ze jou een nieuwe weg. Je mag door de hindernis heen. Als je die hindernis probeert te omzeilen, weet dat ze dan in één of andere vorm terug komt. Dus ga er maar doorheen…

Hoe dieper ik kijk, hoe beter ik zie welke verhalen ik mezelf heb verteld.

Hoe dieper ik kijk, hoe beter ik zie welke overtuigingen ik voor mezelf heb gevormd en welke overtuiging ik van anderen heb overgenomen.

Hoe dieper ik kijk, hoe beter ik zie, welke gedachten mij belemmeren en welke (creatieve) gedachten mij dichter brengen bij wie ik ben.

Hoe dieper ik kijk, hoe beter ik zie waar ik mezelf heb tegengehouden, dat er uiteindelijk niemand is die mij tegenhoudt.

Hoe dieper ik kijk, hoe beter ik zie welke mijn schaduwkanten zijn en hoe ik daar meer licht kan brengen.

Hoe dieper ik kijk, hoe beter ik zie dat alles wat op mijn pad verscheen, datgene was wat ik nodig had. Ook al was dat op dat moment niet fijn. Het heeft me de weg getoond.

Hoe dieper ik kijk, hoe beter ik zie, welke rollen ik gespeeld heb en wie meespeelde in mijn toneelstuk.

Hoe dieper ik kijk, hoe beter ik de valkuilen van mezelf zie.

Hoe dieper ik kijk, hoe beter ik zie dat ik mijn kwetsbaarheid zo diep had verstopt. Net die kwetsbaarheid is uiteindelijk mijn kracht.

Hoe dieper ik kijk, hoe beter ik zie welke weg ik op mag gaan. Wat mijn doel hier op aarde is, wat ik te doen heb.

Hoe dieper ik kijk, hoe beter ik zie dat liefde me de weg toont naar meZelf.

Hoe dieper ik kijk, hoe beter ik de wegwijzers op mijn pad herken.

Hoe dieper ik kijk, hoe meer ik mezelf in liefde accepteer en respecteer.

Hoe dieper ik kijk, hoe beter ik zie hoe ik balans in mijn leven kan brengen. Balans die ik broodnodig heb om innerlijke rust te ervaren.

Hoe dieper ik kijk, hoe beter ik de sluiers zie die mijn ware Zelf bedekken en hoe makkelijk het uiteindelijk is om laag per laag te ontsluieren.

Hoe dieper ik kijk hoe dichter ik bij mijn wijsheid kom, wijsheid die er altijd al was maar die nu steeds zichtbaarder wordt.

Hoe dieper ik kijk, hoe makkelijker die innerlijke stem naar boven komt, die mij de weg toont, die mij leidt doorheen de hindernissen.

Hoe dieper ik kijk, hoe dichter ik bij mijn kracht en vertrouwen kom.

Diep kijken is niet altijd even fijn maar het is meer dan de moeite waard. Diep kijken bevrijd je uiteindelijk van alles wat je niet bent en toch voor waar had aangenomen. Diep kijken brengt je jeZelf terug!!

Durf jij ook steeds dieper te kijken? Te zien wat in jou leeft en of dat jou vooruit helpt of eerder tegen houdt?

Durf jij ook steeds dieper te kijken? Zo steeds makkelijker jouw pad te volgen, steeds dichter bij jouw doelen en dromen te komen. Dichter te komen bij de persoon die jij werkelijk bent? Dichter bij Licht en Liefde.

Alles zit al in je, alles wat je nodig hebt om te worden wie je bent. Alles, jij bent het Licht, jij bent de Liefde. Ga die weg ernaar toe. Ga jouw pad, leef Jouw Leven…

Ik wens je een week waarin je dieper durft te kijken. Ik wens je een week vol magische momenten waarin de sluiers mogen zakken. Een week waarin je je kwetsbaar durft op te stellen om zo dichter bij jouw kracht te komen. Ik wens jou een schitterende week!!

Warme knuffel

Gudrun31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page