top of page

Zie jij de magie?


We willen het allemaal nu, we willen het allemaal direct. Geduld is een moeilijk woord. Dat komt deels door de maatschappij waarin we zijn opgegroeid. We moeten presteren, we moeten tonen dat we het waard zijn. De lat wordt hoog gelegd in de veeleisende maatschappij.


We leggen onze eigen lat ook hoog want dat is wat we hebben geleerd, dat is de overtuiging die we hebben opgebouwd. Dat je pas iemand bent als je hard werkt en mooie diploma’s op zak hebt.

Het zit dus ook grotendeels in ons want we willen bewijzen dat we het waard zijn. We doen en doen en doen en hollen onsZelf voorbij. Dat geeft het risico niet meer te weten wie we zijn. We spelen rollen om erbij te horen, we dragen maskers om goed genoeg gevonden te worden.


We gaan steeds beter ons best doen om erbij te horen, steeds meer en langere werkdagen, steeds drukker doen. Onze prestatiedrang wordt groter. Vraag maar eens aan een gemiddelde man of vrouw hoe het is. Meestal krijg je het antwoord, druk. Wil jij jezelf die druk opleggen of wil jij vooral jouw pad opgaan? Doen wat goed voelt voor jou?


Heb je er al eens bij stil gestaan door zo je best te doen, door er te willen bijhoren dat je aan je zelf voorbij loopt? Je richt je op de buitenwereld want je wil iemand zijn. Zo creëer je een ander persoon dan je eigenlijk bent. Je creëert een persoon die de maatschappij wil zien. Niet degene die je werkelijk bent. Is dat dan wat je wil?


Steeds meer mensen gaan ontwaken. Steeds meer mensen voelen dat dit het niet is, dat er zoveel meer is dan de buitenwereld ons wijsmaakt. Dat er eigenlijk alleen maar JIJ is. Jij die verbonden bent met jezelf en van daaruit de verbinding kan aangaan met de buitenwereld. Dit creëer je niet door te doen wel door te Zijn. Vanuit jouw Zijn, vanuit die innerlijke rust kan je dan die dingen in de wereld neer zetten die echt belangrijk voor je zijn. Dan kom je steeds dichter bij wie JIJ bent, bij wie jij bedoeld bent te Zijn. Bij je ware natuur.


Zo zie je steeds meer de schoonheid van de alledaagse dingen, de schoonheid in anderen en vooral de schoonheid in jezelf. JIJ bent magisch. Het moment dat je dit gaat zien, trek je zoveel mooie magische dingen naar je toe. Dan kan je ook de magie en het wonder zien in de vele kleine dingen die naar je toekomen.


Magic is everywhere, if you can see it! Just open your eyes!!


Ik wens je een stralende week, een week vol mooie, liefdevolle magische momenten.

Dikke knuf

Gudrun

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page