top of page

Zet je hart niet op slot


Jij hebt de sleutel van je hart, geef die sleutel niet aan iemand anders.

Geef alle liefde die je in je hebt, eens aan jezelf, Voel die liefde voor jezelf en ga niet pleasen om de liefde van anderen te krijgen. Jij bent helemaal goed zoals je bent. Jij hoeft je niet aan te passen om de liefde van anderen te krijgen. Vul je eigen hart en van daaruit, kan je de liefde delen met anderen. Dan ga je niet de dingen doen die anderen willen om liefde aan te trekken. Dan doe je de dingen die voor jou belangrijk zijn en dan komen de mensen die van je houden, zo naar je toe. Deel alle liefde die je in je hebt, maar geef je hart niet weg.


Het is een onderwerp dat ik heel goed ken. Al van in mijn kindertijd was ik op zoek naar liefde buiten mezelf. Ik had onbewust mijn hart afgesloten omdat ik had besloten dat het te pijnlijk was om mijn hart te openen. Nu besef ik, het is een gesloten hart dat pijn heeft. Een open hart laat de emoties stromen, een open hart weet dat je je kwetsbaar mag opstellen. Dan wordt kwetsbaarheid je grootste kracht.


Met een gesloten hart stapte ik in de rol van lief, klein meisje. Dan deed ik allerlei dingen omdat de ander mij lief zou vinden. Als klein meisje al, met het ouder worden dacht ik dat het zo moest. Dan bleef ik de rol spelen van dat lieve kleine meisje. Om toch maar die liefde te voelen die ik zo hard nodig had, om de ander niet te verliezen. Nu besef ik dat ik alleen maar mezelf weggaf en mezelf daardoor verloor. Ik wist niet meer wie ik was, ik leefde niet mijn leven maar het leven van iemand anders. Ik was afhankelijk van de ander omdat ik de liefde buiten mezelf zocht.


Ik had beelden en verwachtingen van de mensen rondom mij. Omdat die niet altijd aan mijn beeld voldeden, vormde ik ook oordelen over die mensen. Dat zegt natuurlijk niets over die mensen maar over hoe ik mij toen gedroeg. Het gaat hier niet over schuld, eerder over bewustwording. Kunnen zien hoe het vroeger was, hoe ik vroeger in het leven stond en hoe het nu anders kan. Ik heb verhalen gemaakt, ik heb naar die verhalen geleefd. Nu weet ik dat die verhalen niet de waarheid waren maar dat die werden opgebouwd door mijn visie op de werkelijkheid. Nu ik dit kan zien, kan ik er ook iets aan veranderen. Zo kan het patroon om uit te reiken naar liefde veranderen in “Ik zie mezelf graag”


Nu voel ik weer de liefde voor mezelf. Nu hoef ik niet meer te pleasen (hoewel dat soms nog eens onbewust gebeurt, dat zie je dan achteraf).

Ik mag van mezelf mijn eigen weg volgen. Ik hoef anderen uit het verleden niet te veroordelen. De mensen die op mijn pad kwamen die heb ik vanuit mijn energie aangetrokken. Die kwamen mij iets leren. Zolang ik het niet zag, kwamen er andere mensen op mijn pad die me naar de liefde in mezelf brachten.


Nu weet ik, ik mag me kwetsbaar opstellen, ik mag tonen wie ik ben, ik mag uiten wat er in me omgaat. Ook dat is liefde voor jezelf, anders zet je heel veel vast in jouw gedachten en vooral ook in jouw lichaam.


Jij hoeft je niet aan te passen aan de buitenwereld. Voel diep van binnen wat jouw weg is, zet die stappen die voor jou belangrijk zijn. Dan komen mensen in jouw leven die jouw liefde voelen. Voor hen hoef je niet te veranderen. In wisselwerking met elkaar, breng je elkaar naar een hoger niveau. Je durft je te laten zien en pijn uit het verleden aan te kijken waardoor je in liefde kan groeien. Je voelt jouw pijn, je voelt de pijn van de ander maar raakt niet in elkaars energieveld verzeild. Zij verlangen niets van jou, jij verlangt niets van de ander. Dan kunnen jullie allebei Zijn.


Ik wens je een week waarin je jouw passie kan uitdragen, een week waarin je vol liefde in de wereld mag staan. Een week vol liefdevolle ontmoetingen waarin je weer de magie van het leven kan voelen.


Dikke knuf

Gudrun

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page