top of page

Waarheid


Bestaat er zoiets als "de" waarheid? Of hebben wij allemaal onze eigen waarheid?

De waarheid die wij voor ogen hebben wordt gecreëerd door onze ervaringen, overtuigingen, belevingen, door de wereld waarin we opgroeien.

Wat jij voor waar aanneemt, is niet altijd waar voor de ander. Kan jij van daaruit in dialoog gaan met de ander? Een open, eerlijke dialoog, zonder oordeel en zonder te willen overtuigen? Heel vaak willen we dat de ander onze waarheid als zijn waarheid aanziet. Of we buigen onze waarheid om in de waarheid van de ander. Afhankelijk van hoe jij in de wereld staat, afhankelijk van het moment.

Je wil eerlijkheid, je wil de waarheid. Ben je er wel klaar voor? Kan jij de waarheid aan? Als die waarheid jou wordt gepresenteerd op een dienblad, ga je dan in weerstand? Mag de ander dan wel binnen in jouw hart? Soms zit iemand zo dicht bij de waarheid dat het voor jou bedreigend overkomt. Dan sluit je je af. Iets om even te voelen en te laten bezinken.

Waar echte Liefde heerst, is er plaats voor “de” waarheid…

Hoe is het met jouw pure, diepe waarheid? Ben jij er al achter wat je hier te doen hebt? Weet jij je doel hier op aarde? Vanuit die waarheid mag jij leven. Durf jij alle oude overtuigingen, belemmerende gedachten, vastgezette emoties aan te kijken? Te zien en te voelen? Want die zitten meestal in de weg om je eigen waarheid hier op aarde te durven neer zetten.

We hebben allemaal onze eigen rugzak die we “meesleuren". Laat die rugzak uit het verleden geen belemmering zijn maar een leerschool waar je uit mag putten om jouw waarheid naar buiten te brengen.

Het gebied rondom jouw keel, is het centrum van waarheid. Je durven uiten op je eigen creatieve manier. Jouw uniciteit naar buiten brengen. Jij bent een mooi en prachtig wezen, laat je niet van de wijs brengen omdat iemand anders een andere visie heeft. We mogen in Liefde naast elkaar leven. Elk onze eigen dingen doen. Wie met jou resoneert, komt op de gepaste tijd, op de juiste plaats naar je toe.

Verander niet omdat iemand anders niet in jouw waarheid gelooft. Geef de wereld kleur met je eigen kleuren. Het is niet van belang of je altijd tussen de lijntjes kleurt. Het is van belang dat je je eigen tekening maakt.

Zie je eigen ware kleuren en laat die aan anderen zien. Elk kleur is van belang!

Ik wens je een kleurrijke week, een week waarin je de eerste lijnen van jouw tekening mag zetten. Geniet van elke kleur…

Warme knuffel

Gudrun28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page