top of page

Waar voel ik nog geen Liefde?


Ik had de vraag “Waar voel ik nog geen Liefde, waar kan ik nog dieper in Liefde zakken?” het universum ingeslingerd.

Het universum antwoordt altijd, niet altijd direct, niet altijd op de manier die ik verwacht of verlang maar het antwoord komt wel. Het antwoord kwam enkele dagen daarna, in een ontmoeting en een bericht.

Oordeel

Toen ik het bericht las, dacht ik “Wie ben jij om dit over mij te denken? Je kent me niet eens…” Een paar minuten gingen mijn gedachten naar dat oordeel toe. Dan kon ik tegen mezelf zeggen “Stop, Gudrun!, Je ego is hier aan het woord, je zit in je oordeel.” Eens ik me daar bewust van werd kon ik dieper zakken, kon ik de spiegel die me werd voorgehouden inkijken, de trigger helemaal voelen en toelaten.

Oud patroon

Toen kwam ik bij een oud beschermingsmechanisme van me, een muurtje dat ik rondom mijn hart had gebouwd waarvan ik dacht dat het was afgebrokkeld maar in bepaalde omstandigheden staat het blijkbaar nog overeind. Door daar helemaal in te zakken, te voelen wat het met me deed, te voelen hoe dat muurtje er gekomen is, dat ook toe te laten, kon het ook loslaten. Dan kwam ik bij zachtheid in mezelf en ook bij Liefde, nog meer Liefde voor mezelf. Die liefde mag ik helemaal toelaten in mijn hart en van daaruit uitstralen naar allen die het kunnen ontvangen.

In de loop van de week werd me duidelijk dat dit gevoel helemaal toelaten ervoor zorgde dat ik effectief meer Liefde kon uitstralen en dat ik dan ook meer Liefde terugkrijg. Dat ik bepaalde dingen met meer plezier doe, dat bepaalde gesprekken meer diepgang krijgen, dat ik me meer open naar anderen toe.

Puzzelstukjes

Hier zag ik dat oordeel toont waar je nog geen Liefde voel. Dat Liefde ervoor zorgt dat ik steeds dichter bij meZelf mag komen. Dat er steeds meer puzzelstukjes worden aangereikt, dat ik er niet hoef naar te zoeken, ze komen vanzelf naar me toe. Dan begrijp ik beter hoe ik in het verleden heb gehandeld en dat dit nu niet meer zo hoeft. Ik hoef mezelf niet meer af te schermen, ik mag me openen voor wat er is. Als ik me afscherm blokkeer ik de stroom van energie, als ik me open, stroomt de energie. Vanuit die stroom ontstaan er mooie verbindingen, mooie creaties.

Dankbaar

Als je bewust durft te kijken, word je zoveel duidelijk gemaakt.

Dankbaar voor de mensen die op mijn pad komen, dankbaar voor wat me wordt getoond en waar ik nog dieper in mag duiken. Dankbaar voor elke verschuiving die zich voordoet. Dankbaar voor wie ik nu ben en voor wie ik mag worden.

Het leven is wat ik ervan maak!!

Ik wens je een week vol verbindingen, hoewel het dan op afstand zal zijn.

Ik wens je een week vol mededogen en liefde voor jeZelf. Een week om weer even in jezelf te duiken en te zien wat je in die diepten tegenkomt.

Warme, liefdevolle knuffel

Gudrun15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page