top of page

Verwarring


Verwarring creëer je als je niet mee beweegt met het leven, als je vast blijft houden aan oude patronen en overtuigingen. Het leven wil dat je mee stroomt op jouw stroom. Jij (althans jouw ego) wil de controle houden over jouw leven. En net die controle is een illusie. Je kan niet controleren wat er in jouw leven gebeurt, het leven neemt je overal mee naar toe. Je kan wel controleren hoe jij ermee omgaat.


Reageer jij vanuit oude pijn, boosheid en angst? Dan blijf je in drama zitten en speel je de rol van slachtoffer. Je kan ook reageren vanuit liefde, je weet dan dat alles wat op jouw pad komt, jou iets wil leren. Het wil je tonen dat het anders kan. Dan stap je uit die slachtofferrol, laat je het drama los. Zo word je steeds krachtiger, je leert je lessen. Soms komen lessen nog even terug om te zien of je het helemaal begrepen hebt. Het leven is niet hard voor jou, het wil je leren om vanuit je hart te leven. Telkens opnieuw.


Twijfel ontstaat als je hoofd en je hart niet op één lijn staan. Je weet intuïtief wat je “moet” doen maar je hoofd vertelt je iets anders en dat schept twijfel en verwarring. Je hoofd, het ego is gecreëerd door de wereld rondom jou, het hart reageert vanuit de binnen wereld. Diep van binnen zijn wij allemaal liefde maar soms zit dat heel diep weg gestopt. Wil je twijfel en verwarring zo veel mogelijk mijden dan mag je leren luisteren naar jouw innerlijke stem.


Soms voel je niet echt of een antwoord, een oplossing van je ware zelf of van het ego komt. Dat verschil is soms heel subtiel. Hoe meer rust je voor jezelf inbouwt, hoe stiller je het van binnen kan maken, hoe makkelijker je die stem hoort. Yoga en meditatie kunnen je helpen om steeds dichter bij jezelf te komen waardoor je makkelijker die fluisteringen van je ziel kan horen.


Iets wat ik sinds kort voor mezelf toepas bij twijfel: ik voel waar ik precies aan twijfel en kijk of ik daar een vraag kan van maken die met ja of nee beantwoord kan worden. Op voorhand spreek ik af dat mijn linkerhand staat voor “nee” en mijn rechterhand voor “ja”. Ik maak het stil in mezelf en in die stilte stel ik mijn vraag en laat de energie zijn werk doen. Gebeurt er iets in of rondom mijn linkerhand, dan is het een nee, voel ik daarin tegen iets aan mijn rechterhand dan is het “ja”. Ik weet dat dit antwoord vanuit mezelf komt en me op weg wil helpen en luister dan ook naar dat antwoord. Dit voelt goed voor mij, misschien kan het jou ook helpen?


Weet dat je nooit alleen bent en altijd ondersteund wordt door engelen, wezens, meesters of hoe jij het wil noemen. Ze zijn er voor jou, ze ondersteunen je en leiden je op de goede weg. Jij bent vrij om die weg te volgen of niet. Van bovenaf komt er geen oordeel. Die liefdevolle wezens laten je jouw gang gaan en helpen je als dat wordt gevraagd. Telkens opnieuw, ook als je even een zijspoor neemt, blijven ze voor jou klaar staan. Ze zijn er altijd voor je en kijken over je schouder mee.

Het enige wat je hoeft te doen is vragen. Ze wachten op jouw vraag.


Ik wens je een week vol mooie belevenissen, een week waarin je vertrouwt op jouw hart. Een week waarin je je omringt voelt. Jij bent het waard!!


Warme knuffel

Gudrun

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page