top of page

Verhalenverteller


We zijn allemaal een verhalenverteller.

De meeste verhalen vertellen we onbewust aan onszelf.

Al van in onze kindertijd hebben we veel ervaringen en belevingen. Die ervaren en beleven we vanuit ons Zijn. Als je over één gebeurtenis aan verschillende mensen vraagt wat er precies gebeurd is, dan hoor je verschillende verhalen, vanuit hun beleving. Iedereen beleeft een gebeurtenis op zijn of haar manier.


Soms worden dingen gezegd of gedaan die jij helemaal anders ervaart dan wat de bedoeling was. Langzaam aan stapel je die dingen op. Wat niet zo fijn was, herinner je meestal het best. Daar ga je dan verhalen rond maken. Ervaring op ervaring wordt aan één gerijgd. Zo maak je er een verhaal van. Zonder er eigenlijk bij stil te staan, zonder er echt bewust van te zijn.

Als je dan iets ouder wordt en de volwassen leeftijd bereikt, heb je al vele verhalen in je hoofd. Verhalen van hoe het zou moeten zijn of hoe je het liever had gehad, verhalen van doemdenken. Verhalen van hoe je het eigenlijk niet wilt. Die blijven in jouw hoofd spoken, je blijft ze aan jezelf vertellen. Je bent je nog steeds niet bewust genoeg van wat zich allemaal (heeft) afgespeeld.

Misschien kan je je zelf een ander verhaal vertellen. Een soort sprookje van hoe het zou kunnen zijn. Een sprookje om jouw hemel op aarde te brengen. Want dat paradijs is er voor iedereen maar niet iedereen kan dat stukje hemel voor zich zien.

We leven allemaal op aarde, we hebben allemaal onze ervaringen, onze verhalen en heel wat belevenissen die we liever anders hadden gezien. Als we echt kunnen kijken wat elk verhaal ons bracht. Als we echt kunnen kijken welke les we eruit kunnen leren dan worden we steeds bewuster.

Dan kan je zien dat jij dat verhaal niet bent. Dan kan je zien dat je jezelf een ander verhaal mag vertellen. Als jij jezelf andere verhalen vertelt, dan kijk je naar een andere werkelijkheid, dan verandert ook jouw leven.

Dus wil jij in een sprookje leven, vertel jezelf dan sprookjes. Dat wil niet zeggen dat je niet meer voelt wat er in je omgaat. Dat wil niet zeggen dat er geen minder leuke momenten meer zijn, dat wil niet zeggen dat er geen uitdagingen meer in je leven zijn. Maar je kan er op een andere manier naar kijken, je kan er meer licht en liefde aan toevoegen. Je ziet het vanuit een hoger perspectief. Dan creëer je een andere energie en vanuit die energie creëer je een ander verhaal. Dat verhaal wordt jouw leven.

Wil jij in een sprookje leven? Zie jezelf dan als de koning of de koningin van jouw leven. Lukt dat niet direct, zie je zelf dan als een kikker die wordt wakker gekust en een prins(es) wordt. Jij bent het waard om de koning(in) van jouw Leven te zijn!

Sta op voor wie je bent, word wakker.

Sta op voor wie je bent, zie de magie in jouw bestaan.

Sta op voor wie je bent en leef jouw Leven!!

Ik wens je een week vol magische momenten. Een week waarin je stukjes paradijs kan toelaten. Een week waarin je bewust een nieuwe werkelijkheid creëert.

Warme knuffel

Gudrun

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page