top of page

Verhaal versus Proces


Jij bent een verhalenverteller, op zich niets mis mee. Jouw verhaal vertellen kan helpen om alles op een rijtje te zetten, om het helder en duidelijk te krijgen voor jezelf, om iets wijzer te worden…

De valkuil is om in het verhaal te blijven hangen, om jezelf steeds hetzelfde verhaal te blijven vertellen. Zo maak je jezelf tot slachtoffer en is er geen plaats voor het nieuwe.

Stap uit het verhaal en in het proces.

Je zit altijd in één of ander proces. Het kan er eentje zijn met blije gebeurtenissen of met ‘nare’ situaties. Het ene moment zit je in een dal, soms ben je op pad naar boven, soms sta je op de berg. Het kan zomaar zijn dat je je daarna weer een stuk minder voelt.

Het proces vraagt van je om mee te stromen met wat er is. Om de natuur van de realiteit te zien, te accepteren en erop te anticiperen vanuit wie jij werkelijk bent. Vanuit het proces zie je dat alles wat gebeurt je krachtiger maakt, weet je dat welke situaties er ook in je leven waren en zijn, dat die juist zijn. Jouw ziel wil ervaren en leidt je door de processen. Het is aan jou om uit te maken of je je laat leiden of je liever lijdt?

Ervaar je dat je in het verhaal zit, pauzeer even. Kijk vanuit die stille plek in jou wat er is, voel wat het met je doet, accepteer wat er is. Hoe kan jij nu verder meestromen met wat er is?

Jij bent de auteur, de acteur, de regisseur en de producer van jouw Leven. Welke rollen neem je aan en welke laat je aan jou voorbij gaan?

Ik wens je een week toe waarin je jouw stroom mag ontdekken en kan meedeinen op de golven die voorbij komen…

Liefdevolle knuffel

Gudrun

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page