top of page

Veranderingen


Veranderingen, ben jij er bang van? Of verwelkom je ze?

Verandering van spijs doet eten is een spreekwoord. Doen veranderingen in ons leven ons dan écht Leven?


Velen houden het bij het oude, want het is toch goed zo? Het ego is bang van verandering, het ego wil het bij het oude, vertrouwde laten. Je weet wat je hebt maar niet wat je krijgt. Weet ook dat als je één deur dicht doet er een andere of vele andere deuren voor je open gaan. Meestal denken we er heel lang over na voor we iets willen/kunnen veranderen. Het feit dat je er over nadenkt, is omdat je twijfelt. Eigenlijk is het oude toch niet helemaal wat je ervan had verwacht. Misschien tijd om wel open te staan voor veranderingen?


Als je aan het oude vasthoudt, blijf je ter plaatse trappelen. Soms is het voor jezelf nodig om al je moed samen te rapen om toch stappen te zetten richting verandering. In plaats van voortdurend na te denken wat er kan mis gaan, voel eens wat voor moois die verandering jou kan brengen. Want er kan niets mis gaan, het kan hooguit anders gaan dan jij had verwacht. Je kan altijd jouw eigen verwachtingen bijstellen of eens kijken of het mogelijk is om zonder verwachtingen aan iets nieuws te beginnen. Want het zijn die verwachtingen die ons ontgoocheling brengen. We verwachten veel van de anderen, misschien nog veel meer van onszelf.


Hoe meer je naar die diepe innerlijke stem leert te luisteren, hoe minder je bang wordt van veranderingen want je leert te vertrouwen op die stem. Die stem die je influistert welke stappen je mag nemen. Ook al lijken die voor jou nu niet helder, niet duidelijk. Eens je de stap neemt wordt het helderder.

Stel dat je dan toch een misstap maakt, zie die dan niet als verkeerd. Zie die dan als een ervaring op jouw levenspad.


Uit ervaring weet ik dat (grote) veranderingen niet altijd makkelijk zijn maar nadien kan je zien dat die juist zó nodig waren voor jouw ontwikkeling. Blijven hangen in het oude helpt je niets vooruit. Daar groei je niet van als mens. Nieuwe stappen zetten, laat je groeien in bewustzijn. Soms lijkt het alsof je een paar stappen achteruit zet maar ook daar leer je weer van. Elke keer opnieuw. Dus als je twijfelt, voel eens: Is het angst voor verandering? Durf je niet los te laten wat je hebt? Bang dat wat komt nog minder goed is?


Weet dat jij gesteund wordt door het universum, door engelen, wezens, gidsen (of hoe jij ze wil noemen). Ze zijn er voor jou. Zij zouden je de richting van verandering toch niet induwen als dat niet is wat jij nodig hebt? Elke verandering voelt een beetje spannend en dat is volkomen normaal en menselijk. Verandering gaat soms gepaard met twijfel, soms is er chaos. Wil jij in die chaos blijven hangen? Of wil jij innerlijke rust voor jeZelf creëren? Veiligheid ipv schijnveiligheid? Vertrouwen is de basis richting verandering, vertrouwen op jouw innerlijke stem, vertrouwen in het Zelf, vertrouwen in jouw pad.


Ik wens je een week vol vertrouwen, een week vol helderheid waarin jij beslissingen kan nemen die je helpen groeien!!


Dikke knuf

Gudrun

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page