top of page

Vallen in de stilte


Stilte zegt zoveel meer dan woorden.

Stilte brengt je naar dat punt dat je zoveel meer vertelt dan alle woorden, geluiden, stemmen van de buitenwereld samen.

Stilte geeft je antwoorden…

Bewegen naar de stilte

De laatste week beweeg ik me bewust meer in de stilte. Dat betekent niet dat er geen geluiden of mensen rondom mij zijn. Ik beweeg naar dat stille punt in mij.

Dat punt vind ik in yoga, meditatie en wandelen in de natuur.

Ik zoek de stilte op om nog beter die stem te horen, de stem van mijn bron, de stem die mij de weg wijst.

Niets

In één van die meditaties had ik een totaal nieuwe ervaring. Op een bepaald moment leek het alsof mijn lichaam helemaal versmolten was. Ik had geen armen, benen, hoofd meer. Ik was één blok, één bol, alles aan en in elkaar. Het voelde eigenlijk wel wat beangstigend. Ik wou mijn ogen open doen, voelen, kijken of alles er nog was. Of ik er nog was.

Een stemmetje in mij zei “Laat het maar gebeuren, geef je maar over.”

Dat deed ik dan ook, een tijdje voelde ik mij een grote, bewegende bol, waar af en toe kleuren van uit straalden. Een beetje later was het alsof ik, die bol, helemaal oploste. Dat voelde weer beangstigend…

Het voelde alsof ik niets meer was. Is dat nu net niet waar we allemaal bang voor zijn? Niets te Zijn? En weer hoorde ik het stemmetje “Geef je maar over aan de beleving.”

Angst voor verandering…

Een tijdje bleef dat aanhouden, tot ik weer helemaal in mijn lichaam kwam. Dan kon ik voelen dat de angst die ik voelde, angst was voor iets nieuws, angst voor verandering. Omdat ik niet weet waar ik naartoe ga, in dat nieuwe, in die verandering. Maar het gaf me vertrouwen dat het oké is, dat het goed is, ook als ik het niet ken. Ook als het in het begin wat vreemd en ongemakkelijk aanvoelt, mag ik meegaan in die beleving. Meegaan in mijn stroom.

Bewust kiezen

Daar kwam ook de vraag in mij op “Met welke energie wil ik meegaan? Wie of wat trekt aan mijn energie? Waar gaat mijn energie, mijn aandacht naartoe? Wil ik dat mijn aandacht daar naar toegaat?

Nee… Dan mag ik kiezen om bewust mijn aandacht te richten op die energie waar ik wel naartoe wil. De energie van licht, Liefde, vrij zijn… De energie van mijn bron.

Daar mag ik de komende tijd (en de rest van mijn Leven) mijn aandacht oprichten. Ik vertrouw erop dat dan naar me toekomt wat voor mij bedoeld is.

Stilte als bondgenoot?

Ben jij ook bang van stilte? Ik was het vroeger althans. Ik was altijd bezig, had altijd iets te doen en als ik niets te doen had, dan zocht ik iets om te doen… Zodat ik maar niet in die stilte hoefde te vertoeven.

Nu is die stilte een plaats waar ik graag vertoef. De stilte is mijn bondgenoot.

Kijk eens wat stilte voor jou kan doen. Als het confronterend is, weet dat ook dat voorbij gaat. Het is nieuw en nieuw brengt verandering met zich mee. Verandering is in het begin beangstigend, confronterend omdat je niet weet waar je naartoe gaat. Weet dat als die verandering vanuit jeZelf komt dat die jou leidt op het pad dat je dichter bij je ware natuur brengt. De stilte wijst je dan jouw weg.

Beleef, ervaar de stilte. Geef je over aan de stilte. Laat je erin vallen, je wordt altijd opgevangen!!

Ik wens je een week waarin je in de stilte durft te duiken, een week waarin je bewust momenten aan jezelf en de stilte besteed. Ik wens je een liefdevolle week vol magische momenten!!

Warme knuffel

Gudrun


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page