top of page

Uit eigen kracht


Hoe vaak zoeken wij niet naar bevestiging buiten ons? De bevestiging dat we het goed doen, dat we waardevol zijn, dat we de liefde waard zijn, de bevestiging dat we er mogen zijn.


Hoe vaak zoeken we niet naar antwoorden in de buitenwereld, antwoorden van hoe het nu verder moet, antwoorden van wat je volgende stap(pen) mag (mogen) zijn. Als je een keuze mag maken dan vraag je dikwijls aan anderen hoe je dat het best doet. Die anderen kunnen niet voor jou beslissen. Het kan misschien helpen om andere perspectieven te zien, om dan jouw eigen antwoorden te formuleren. Weet dat alle antwoorden op jouw vragen al in je zitten.


Hoe vaak gaan we niet op zoek naar afleiding in de buitenwereld? Altijd maar bezig zijn? Druk druk doend om maar niet te hoeven voelen? Denkend over wat er allemaal nog komen gaat. Alles heel precies en juist willen, controle houden. Net om die bevestiging uit de buitenwereld te krijgen…


Hoe vaak kijken we niet hoe anderen het doen? We zetten iemand op een voetstuk omdat we vinden dat ze het heel goed doen. Om ook iemand te worden, imiteren we dan dat gedrag, misschien zelfs de woorden die ze spreken, de kledij die ze dragen… We doen ze na om even goed te worden maar jij bent uniek. Het originele is zoveel meer waard dan een kopie.


Jij kan die kracht in jezelf vinden, die kracht om jezelf hier op aarde neer te zetten. Dat unieke, dat originele van jou in de wereld te brengen. Jouw talenten mogen gezien worden. Je bent hier op aarde om jezelf neer te zetten in de wereld, om te tonen wie je bent. Misschien is er nu een klein vlammetje in jou, een vlammetje dat je brandend probeert te houden. Als jij die kracht in jezelf aanwakkert dan kan het een stevig brandend vuur zijn waardoor je de moed en het enthousiasme vindt om jouw verlangen, jouw hartsverlangen hier op aarde neer te zetten want dat verlangen hebben we allemaal. Sommigen weten heel goed wat dat is, zoeken nu nog een weg om het hier op aarde neer te zetten. Anderen hebben hun weg al gevonden en gaan verder op hun pad. Zij zijn ook inspirerend voor de mensen die nog zoekend zijn. Zij laten hun licht al volop stralen. Nog anderen zijn nog op zoek naar wie ze nu echt zijn en wat ze hier te doen hebben. Weet dat het allemaal al in je zit!! “Dat waar jij naar op zoekt bent, zoekt jou ook! cfr Rumi”


Hoe bizar het ook mag klinken, die kracht vind je terug in stilte, in rust. Daar komen ook alle antwoorden vandaan. Niet in het druk doen in de hectische maatschappij maar net even stil zitten, helemaal bij jeZelf zijn brengt je bij jouw werkelijke kracht. Dat kan door je aandacht te richten op jouw ademhaling en de gedachten voorbij te laten drijven zonder er in mee te gaan. Dat kan door yoga en meditatie of door je in de natuur te bevinden en dat gekwetter in je stil te leggen. Zoek ook hierin jouw eigen weg. En heb geduld met jezelf.


Zo kan je die kracht, dat vuurtje in jezelf weer aan wakkeren. Voor jezelf maar ook voor alle mensen om je heen die door jouw licht en energie dat vuur in zichzelf terug vinden. Voor alle mensen waar jij zo waardevol voor bent. Voor al die mensen die in jou geloven. Begin met geloven in jeZelf, begin met liefde voor jezelf en voel een wereld van verschil!! Jij bent het waard, jij mag er helemaal zijn!! Jij mag die sterke, krachtige man of vrouw worden. Die god, die godin, dat Goddelijke in jou mag naar boven komen. Jij hebt het allemaal in je!! Het zit er al, je mag het nu naar buiten brengen. Stop met jezelf klein houden.


Blaas die laagjes stof die die mooie diamant in jou bedekken weg, laat die diamant stralen. Die laagjes worden gevormd door beperkende overtuigingen, patronen, angsten, emoties, gedachten die wij in de loop der jaren hebben opgebouwd. Ook jij hebt het helend vermogen in je om die om te bouwen. Om die pijn te zien voor wat hij is. Het zijn allemaal beperkingen die we onszelf opleggen waardoor jij bent gaan denken dat jij dat bent. Maar jij bent niet jouw beperkingen, jij bent niet jouw gedachten, Jij bent niet jouw overtuigingen, jij bent niet jouw angsten.


JIJ bent die mooie, prachtige, krachtige man of vrouw! Omarm die en toon die maar aan de wereld. Dat is het mooiste geschenk dat je aan jeZelf en anderen kan geven. Helemaal zijn wie je bedoeld bent om te Zijn!!


Ik wens jou een schitterende week waarin jij mag stralen, een week waarin je weer wat dichter bij je ware ik mag komen. Een week waarin jouw licht de wereld in mag schijnen.


Dikke knuf

Gudrun

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page