top of page

Twee polen in balans

Bijgewerkt op: 5 mrt.Of je nu man of vrouw bent, je hebt mannelijke én vrouwelijke energie in jou. Het ideale is om die twee in balans te hebben. De mannelijke energie staat voor daadkracht, doen, denken, naar buiten brengen. De vrouwelijke energie gaat eerder over intuïtie, rust, stilte, voelen, Zijn.

Als je beide energieën in jou in balans hebt, kan je vanuit rust en stilte die dingen die van jou zijn op een authentieke manier naar buiten brengen. Jouw mannelijke daadkracht wordt ondersteund door jouw vrouwelijke Zijn. Het is een zoek- en vindtocht, een proces waar je doorheen gaat.

Soms ga je buiten jou op zoek naar een aanvulling van die energie. Je gaat op zoek naar een partner die jou kan geven wat je als tekort ervaart. Je gaat op zoek naar ervaringen die jou geven wat je tekort komt… Dit kan een tijdje goed gaan tot je voelt dat die leegte in jou niet kan opgevuld worden door de ander, door iets buiten jou.

Jouw ‘vrouw’ mag in haar kracht gaan staan zodat zich ze kan verbinden met de ‘man' in jou. Zo mag jouw innerlijke vrouw zich nestelen in de armen van jouw innerlijke man. Laat jouw innerlijke vrouw nog meer toe, durf kwetsbaar zijn en jouw hart open te stellen. Dan kan jouw ‘vrouw’ rusten in de energie van jouw ‘man’. Intiem zijn met jeZelf… (dan heb ik het niet over het seksuele). Zo mag je thuiskomen in en met jeZelf. Veilig en geborgen in jouw eigen (t)huis (jouw lichaam).

Beide energieën hebben we nodig om stevig gegrond door het leven te gaan. Als alleen je vrouwelijke energie aan bod komt, zweef je teveel en komt er weinig (creatiefs en authentiek) uit jouw handen. Als jouw mannelijke energie de bovenhand heeft, dan ben je hard en wil je jezelf bewijzen.

Als de man en de vrouw in jou elkaar gevonden hebben, kan je een bezield en vervuld leven leiden vanuit wie je écht bent en kan je doen waarvoor je naar de aarde gekomen bent. Dan kan de ‘juiste’ energie buiten jou naar je toekomen, als kers op de taart. Niet omdat je het nodig hebt maar omdat het echt bij je past…

Wens jou een vervullende week waarin je authenticiteit steeds meer opborrelt.

Warme knuffel

Gudrun


#energie #vrouwelijkeenergie #mannelijkeenergie #thuiskomen #veilig #intimiteit #gronden #bezieling #vervulling #vervullendleven #balans #verbinden #geborgenheid #leefjevrij #bewustwording

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

bottom of page