top of page

Spiegelen


Heb je er al eens bij stil gestaan dat je buitenwereld eruit ziet zoals jouw binnenwereld? Dat jij de uiterlijke omstandigheden schept met jouw gedachten, emoties, twijfels, angsten,…

Als jouw uiterlijke wereld er niet uitziet zoals jij dat wil dan kan jij dat veranderen door die innerlijke wereld te veranderen. Als jij verandert, dan verandert de wereld rondom jou ook.


Als jij dus oordelen en kritiek hebt op anderen mensen, kijk dan eens wat er in jou nog kan veranderen. Welke overtuigingen spelen hier mee zodat jij mensen en omstandigheden veroordeelt? Mensen waarvan je het verhaal niet kent, mensen waarvan je niet weet in welke omstandigheden ze leven, mensen die ook het beste voor hebben met jou, met zichzelf, met hun kinderen maar daar niet altijd uitdrukking aan kunnen geven door alles wat speelt in hun innerlijke wereld.


Als jouw kinderen vervelend doen of je met jouw kinderen telkens weer tegen een zelfde situatie aanbotst, kan je dan naar binnen gaan? Kan je dan voelen wat speelt bij jou? Voel jij dan jouw eigen onrust? Jouw emoties, jouw overtuigingen, jouw beperkingen en gedachten?

Zelfs als je ze niet uitspreekt, stuur je ze energetisch naar buiten. Het hangt in de lucht en vooral kinderen voelen dat heel sterk aan. Dus als jouw kinderen de volgende keer volgens jou vervelend doen, ga dan eens naar binnen en voel bij jezelf wat daar speelt. Als jij dat kan zien en veranderen dan zal ook het gedrag van jouw kinderen veranderen. Kinderen spiegelen dus wat er in jou omgaat en geven jou de kans om dat op te lossen en te verwerken. Als je zo naar jouw kinderen kan kijken dan doen jouw kinderen niet vervelend dan helpen ze jou groeien en dat is een heel andere kijk op opvoeden.


Niet alleen kinderen geven ons die mogelijkheid maar alle mensen die we in ons leven tegenkomen, brengen ons iets. Dat kan iemand zijn waar je dagelijks mee in contact komt maar ook iemand die je helemaal niet kent. Ze zijn ofwel een zegen ofwel een les. Wees dankbaar voor beiden. Omarm de zegen en omarm de les zelfs nog meer want die helpt jou groeien en nog meer evolueren naar het licht dat jij bent.


Jouw partner en jouw ouders kunnen ook heel sterk tonen wat er in jou speelt. Probeer de volgende keer als dat gebeurt eens niet te reageren maar te voelen wat het met jou doet. Dat gevoel helemaal toe te laten, niet te reageren vanuit jouw pijn maar vanuit die liefde die je bent. Dat lukt niet altijd van de eerste keer, ook dan mag je liefdevol naar jezelf blijven kijken. Je zet stappen en dat is belangrijk, hoe klein die stappen ook zijn, je zet stappen vooruit. En als je eens het gevoel hebt dat je stappen achteruit zet, kijk dan eens van waar je komt en wat je al bereikt hebt. Luister naar jouw innerlijke stem en zet de volgende stap. Je hoeft niet de hele trap te zien, als je durft te luisteren naar jezelf dan onthult de volgende stap zich iedere keer weer. Voor je het weet heb je de hele trap gestapt.


Dus hoe wil jij in het leven staan? Wil jij oordelen, kritiek leveren op anderen en een leven creëren dat jou geen voldoening schept? Of wil jij kijken wat er bij jezelf kan veranderen en stap per stap het leven creëren zoals het voor jou bedoeld is? Een leven in licht en liefde? Jij mag kiezen! Sterker nog, alleen jij kan kiezen!

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page