top of page

Ontvangen


Enkele weken geleden deed ik mee aan een wedstrijd voor een herbronnende gezichtsverzorging. Ik voelde dat ik die mocht winnen, geen idee waarom (want ik win heel weinig).

Dit voelde als “dit is voor mij” en raad eens, ik won. Wat mooi dat die intentie, het gevoel dat ik had, uitkwam. Enkele dagen geleden ging ik naar de verzorging, niet wetende wat er ging gebeuren. Naar wat ik had vernomen werkte het ook helend.


Ik gaf me over… Toen ik op de tafel lag, kwam al één sluier, één beperking naar boven. Het kunnen ontvangen. Ik krijg hier zomaar een cadeau van €120, voor mij. Mag ik dat wel ontvangen, kan ik dat wel ontvangen, hoef ik daar nu echt niets voor te betalen? Dat waren allemaal dingetjes die bij mij naar boven kwamen. Door er licht en liefde naar te sturen, voelde ik dat dit net een les was in ontvangen. Ik mag mij nog veel meer openstellen om te ontvangen wat van mij is. Op ieder vlak…


Dus dat was al een mooi cadeautje. Er kwamen heel wat inzichten naar boven, vele indrukken in mijn buik, ook mijn nieren kregen het warm. Het was een hele fijne ervaring. Toen ik even alleen gelaten werd kwam zelfs mijn papa langs (mijn papa is bijna negen jaar geleden gestorven). Dat was zo’n fijn gevoel. Vroeger zou ik hiervan weg gelopen zijn maar nu kon ik ook dat ontvangen. Nog een geschenkje, zo heerlijk.

Een les in ontvangen van de energie, van de liefde, van de warmte die in de verzorging zat maar ook van de mooie inzichten die naar me toekwamen. Een les om nog beter voor mezelf te zorgen.


Heb jij ook moeite met ontvangen? Ben jij vooral een gevend persoon? Wil jij dat iedereen rondom jou het goed heeft? Alles heeft wat hij/zij nodig heeft? Neem jij de lasten en de zorgen van de ander op jou? Maar vergeet je daarbij veelal jezelf? Maak dan tijd voor jezelf, zonder schuldgevoel. Doe dingen die je leuk vindt. Zit regelmatig in stilte om te luisteren wat je mag doen en stel je open om te ontvangen. Niet alleen om te geven. Er mag balans zijn tussen geven en ontvangen. Niet alleen in de dingen die we doen voor de ander maar ook in liefde en energie. Als jij je niet openstelt om te ontvangen, dan sluipt er veel energie van je weg. Dan word je moe en voel je je uitgeblust.


Hoe meer jij balans vindt, tussen geven en ontvangen, hoe meer balans er komt in jouw leven. Balans tussen die mannelijke en die vrouwelijke energie in jou. Zo kom je steeds dichter tot wie je werkelijk bent. Jouw creativiteit kan dan naar buiten komen. Wees dankbaar voor de mensen op jouw pad die je tonen waar je nog meer kan ontvangen. Het zijn niet altijd even leuke gebeurtenissen of situaties en toch helpen ze jou weer een stukje voorruit. Geef en ontvang, ontvang en geef.


Iedere mens die je tegenkomt draagt weer een stukje bij aan jouw groei. Stel je maar open om ook dat te ontvangen. Zo kan je elkaar helpen groeien naar de beste versie van wie jullie zijn. Steeds weer opnieuw vanuit openheid, vanuit vertrouwen, vanuit wie jij bent.


Er is niets mis mee met het claimen van wat van jou is. Als het in jouw goddelijke plan staat dan word je daar sterk in ondersteund. Het hele universum gaat dan aan het werk om jou te kunnen geven waar je vanuit je hart en ziel naar verlangt.


Ik wens je een week waarin je niet meegaat in angst maar in liefde bij jezelf kan blijven.

Warme knuf

Gudrun


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page