top of page

(Macht)strijd


Hoe vaak gebeurt het niet dat een ander iets van jou wil dat jij niet kan of wil geven? Hoe vaak gebeurt het niet dat jij iets van een ander verlangt en die ander niet aan jouw verwachtingen kan of wil voldoen? Als een ander iets van jou verlangt of jij verwacht iets van een ander waar niet aan de behoefte kan voldaan worden dan ga je strijden.


Die strijd gebeurt vanuit jouw krachtcentrum, jouw derde chakra. Dit is ter hoogte van jouw navel, daar zit het centrum van de wil. Als dat chakra niet helemaal in balans is, speelt het ego in op jouw wil. Dan oefen je macht uit op de ander. Je reageert vanuit machtkracht. Als twee ego’s vechten om hun gelijk te halen dan beland je in een (macht)strijd. Jij (het ego) wil gelijk halen. Dit is een strijd waar maar 1 winnaar kan zijn of misschien zelfs twee verliezers.


Hoe anders zou het zijn als je vanuit hartskracht zou kunnen reageren?

Als jij dat wat tussen jou en de ander instaat naar je hart kan brengen?

Dan blijf je dicht bij jezelf, de ander neemt je dan niet mee in zijn energie maar jij blijft mooi in jouw eigen energie. Je stuurt liefde naar de ander want jij bent ten slotte liefde. Wat er ook gezegd of gedaan wordt, je brengt het naar je hart en reageert vanuit liefde. Je laat de liefde vanuit jouw hart naar de ander toe stromen, onvoorwaardelijk. Je verwacht niets van de ander, je stuurt alleen maar liefde en reageert vanuit liefde.


Herinner je dat jij de pijn van de ander niet kan wegnemen. Jij kan niets voor de ander oplossen, dat kan alleen de ander doen. Jij kan er wel Zijn in Liefde en de liefde tussen jullie laten stromen, steeds opnieuw.


Zo laat je het strijden los en kan de ander ook bij liefde komen (maar verwacht niets). Op die manier zijn er alleen maar winnaars, warriors from the heart.


Ik wens je een week waarin de liefde mag stromen. Liefde voor jezelf die je dan doorgeeft aan de ander.


Harteknuffel

Gudrun

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Коментарі


bottom of page