top of page

Jouw kracht weggeven


Bij het uiterlijke opruimen, kom ik vaak tot inzichten, het lijkt alsof mijn geest dan ook opruimt…

Deze keer was het dit inzicht: Door je te verzetten tegen een persoon, een instantie, een gebeurtenis,… ga je mee met de energie van de ander, de gebeurtenis, de instantie,… Je wil de controle houden over dat wat is, je voelt weerstand en je gaat in gevecht.

En dan geef je hen exact datgene wat je niet wil, macht over jou… macht over jouw emoties, jouw gedachten, jouw acties, jouw gemoedsrust. Door in verzet te gaan, ga je mee met de energie van de ander persoon, van de buitenwereld. Zo verwijder je je ver van je eigen energie en op dat moment geef je jouw kracht weg.

Wat kan je dan wel doen? Dicht bij jezelf blijven, voelen wat de hele situatie met je doet en dat door je ganse lichaam laten ‘razen’. Waarschijnlijk kom je er dan bij dat het niet de eerste keer is dat je tegen een dergelijke gebeurtenis aanloopt, er zijn vast al precedenten, weliswaar anders maar toch gaat het over dezelfde energie. Wat vertelt die energie je over jezelf? Loop je tegen oneerlijkheid aan? Loop je tegen onrechtvaardigheid aan? Voel je je niet gehoord of gezien? Voel je je niet geliefd? Of is het nog iets helemaal anders?

Duik dan diep in jezelf… diepzielduiken… Waar ben je niet eerlijk met jeZelf? Waar behandel jij jezelf (en/of anderen) niet rechtvaardig? Waar zie jij jezelf niet (voor wie je écht bent)? Waar hoor jij je diepe roerselen niet of hoor je ze wel maar loop je er liever voor weg? Waar ontbreekt het jou aan Liefde voor het Zelf?

Dit is niet in 1, 2, 3 opgeklaard, dit vraagt zelfonderzoek, eerlijk, oprecht en puur om zo tot heldere inzichten in jezelf te komen. Dit kan alleen als je de moed hebt om echt diep te gaan en niet aan de oppervlakte blijft drijven.

Als je tot hier gelezen hebt, dan heb jij de intentie om dat te doen. Is er iets dat jou ervan weerhoudt? Bang voor de pijn? Bang voor je eigen schaduw of eerder bang voor jouw stralende licht? Laat (hoger) licht schijnen op de situatie en verdrijf zo de duisternis… Dit licht maakt een wijsheid, een zeker weten in jou wakker, een helderheid waardoor je weet wat je ‘moet’ doen…

Roep alle kracht die je hebt weggegeven terug naar jou en weet dat niets krachtiger is dan jouw Goddelijke Zelf. Je hebt toegang tot die alwetendheid en die kracht. Het is de essentie en de bron van jouw wezen. Het is altijd voor jou beschikbaar, als jij je ervoor openstelt. Maak er contact mee en ontvang alle gaven en geschenken die het voor jou ter beschikking stelt…

Ik wens je een krachtige week, vervang het woordje macht door ware kracht en straal die uit!!

Liefdevolle knuffel

Gudrun

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page