top of page

Jouw kracht


Een hele tijd geleden hoorde ik “Ga in je kracht staan en je kan bergen verzetten.

Ga in je kracht staan en de wereld ligt aan jouw voeten.”

Hele mooie zinnen maar euuuh wat is in je kracht staan?

Voor mij is dat steeds meer beseffen wie ik ben, steeds meer beseffen wat ik hier te doen heb, wat mijn bijdrage is. Zodat wat voor mij is naar me toekomt. Ik hoef daar niet voor te vechten, niet mijn best voor te doen maar ik mag me overgeven aan iets hogers in meZelf. Ik mag mijn voelsprieten hun werk laten doen, vanuit rust en stilte voelen wat mijn volgende stap mag zijn, hoe klein die ook is.

In jouw kracht gaan staan is het goddelijke in jeZelf herkennen. In jouw kracht gaan staan, is steeds meer Zijn wie je bent. JeZelf Zijn, jeZelf uiten, het Zelf vertrouwen, het Zelf volgen. In alle vrijheid mogen Zijn wie jij bent, dat is ware kracht. Vanuit dat Zijn, doen wat jij te doen hebt. Jouw bijdrage leveren aan de wereld, de aarde, Jouw hemel op aarde toelaten. Jouw ware kracht vind je in jouw bron, de bron van jouw bestaan. De bron van alle leven in je. Ga je laven aan die bron en voel je kracht toenemen.

Jouw kracht zit niet in wat je rondom jou verzamelt hebt maar in wat je diep van binnen bent. Er brandt een vlam in jou, misschien nu slechts een waakvlammetje omdat er zoveel sluiers, patronen, overtuigingen, emoties het aanwakkeren van de vlam tegenhouden. Hoe meer jij gaat luisteren naar die diepe stem in jou, hoe meer die vlam kan opflakkeren. Zodat het van een waakvlammetje naar een stevige, kleurrijke, brandende vlam kan overgaan.

Onderzoek eens voor jezelf welke dingen jou plezier geven. Wie of wat schenkt jouw echte voldoening, vervulling? Wie of wat laat jouw ziel stralen? Ga die dingen doen die jou vreugde schenken. Zoek het contact van de mensen die jou bekrachtigen. In de meeste gevallen zijn dat de mensen die ook in hun kracht staan, mensen die al heel wat watertjes doorzwemmen hebben. Mensen die niet oordelen, mensen die weten waar je doorheen mag voor je jouw ware kracht ontdekt. Dat zijn de mensen die jou willen ondersteunen zonder de dingen uit handen te nemen. Mensen die jou vertellen waar te kijken, zonder erbij te zeggen wat je daar kan/mag zien. Jij bezit de kracht om jezelf te helen..

Sta in jouw kracht en laat je kleuren zien, sta in jouw kracht en laat jouw muziek klinken. Sta in jouw kracht en dans jouw dans, Leef jouw Leven.

Het Leven is van jou, jij bent van het Leven.

Ik wens je een krachtige, prachtige week, vol mooie intense momenten waarin jij jouw kracht mag ontdekken. Zodat jij mag her-inneren wie je werkelijk bent.

Warme knuffel

Gudrun


94 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Dag Gudrun,

Wat een mooi en duidelijk artikel heb jij geschreven.Ik herken alles en de inhoud resoneert helemaal.En wat zou het toch fijn zijn als steeds meer mensen zouden kunnen en mogen zijn , wie ze in werkelijkheid zijn.Jouw artikel is een hele mooie reminder en ik hoop dat velen dat weer wat brandstof geeft om hun vlammetje mooier te laten branden.Jij ook een hele liefdevolle week toegewenst.

Heel veel liefs,

Like
Gudrun Planckaert
Gudrun Planckaert
Nov 22, 2021
Replying to

Dank je wel voor jouw reactie, Eric!

Plots zie ik ze toch helemaal...


Fijn dat je jou herkent in mijn artikel, fijn dat je reageert.

Naar mijn aanvoelen, beginnen steeds meer waakvlammetjes te ontvlammen. Alles op zijn tijd... Hoe meer wij onze kracht uitstralen, hoe meer mensen de kans krijgen om ook in hun kracht te komen.


Liefs

Gudrun

Like

bottom of page