top of page

Je wordt uitgenodigd


Kloppen problemen ook wel eens op jouw deur?

Heb jij soms het gevoel dat uitdagingen jou doen wankelen?

Hoe ga jij daar mee om? Zoek je naar oplossingen buiten jou? Ga je er lang over nadenken en dan vast ook twijfelen wat je nu ‘moet’ doen?

Die oplossingen vanuit het hoofd zijn meestal slechts tijdelijk… Dezelfde problemen/uitdagingen komen steeds weer op jouw pad. Het lijkt wel een cirkel waarin je vertoeft en blijft in rond stappen.

Hoe zou het voor jou zijn als je elk probleem, elke uitdaging, elke situatie die op jouw pad komt, kan bekijken als een uitnodiging. Een uitnodiging om naar binnen te keren, om je bewust te worden wat diep van binnen speelt, om het eens ‘anders’ te bekijken. Een uitnodiging om te voelen wat jou belemmert, wat je tegenhoudt, wat de diepere oorzaak is van die telkens terug komende uitdaging.

Hoe zou het voor je zijn om die uitdaging met open armen te ontvangen? Om ze alle ruimte te geven (en ze niet direct weg te duwen) zodat jij niet hoeft te denken in oplossingen? Als je op de uitnodiging ingaat dan ga je accepteren wat er is, dieper duiken in jezelf. Dan kom je bij de oorzaak en kan je het bij de wortel aan pakken, dan komen ‘hogere’ oplossingen. Oplossingen die je zelf niet kon bedenken, waar je zelf niet achter zou komen maar die wel helemaal blijken te kloppen en passend zijn voor jou.

Hoe zou het voor je zijn als je ieder mens die op jouw pad komt (ook die die jij als moeilijk omschrijft) met open armen ontvangt? Om zo in de spiegel, die je wordt aangereikt, te kijken en te zien wat ze jou vertellen. Dat datgene waar jij het moeilijk mee hebt, iets is wat ook binnen in jou leeft. Ook al zou je liever een ‘schuldige’ vinden en aanwijzen.

Als je ingaat op de uitnodiging dan zie je, misschien niet op dat moment, dat elke situatie, elke gebeurtenis, elke uitdaging jou helpt in je kracht te komen, je dichter brengt bij wie je diep van binnen bent. Ook al zie het het niet direct, je leert op een andere manier te kijken naar een probleem. Je kijkt er met andere ogen naar, dan is het niet zozeer meer een probleem maar een les die je wordt getoond en jij nu mag leren.

Natuurlijk is het ook zo dat je niet op elke uitnodiging hoeft in te gaan, je kan ook nee zeggen. De uitnodiging aan de kant schuiven… Maar weet dat je op een later moment opnieuw wordt uitgenodigd, dat die uitnodiging misschien dwingender zal zijn. Dat het ‘probleem’ waar jij mag naar kijken, een stuk uitvergroot wordt, dat jij harder wordt getriggerd. De les zal telkens terug komen tot jij ze ziet, tot jij er durft naar te kijken, tot jij er dieper in durft te duiken. Dus waarom zou je de uitnodiging nu niet aannemen?

Die uitnodiging brengt je wellicht bij oude overtuigingen, beperkende gedachten, pijn uit vroegere ervaringen, emoties die je toen niet kon plaatsen, blokkades in het lichaam. Als je dit alles accepteert, ziet en voelt brengt het jou ook bij zoveel moois, het brengt je bij het nieuwe waar jij je nu mag voor open stellen, bij situaties en mensen die nu beter bij jou passen.

De uitnodiging brengt je bij heling, bij jouw kracht, bij jouw ware Zijn.

Ga jij op de uitnodiging in of wacht je op de volgende?

Ik wens je een week waarin je de kracht van de uitnodigingen, groot of klein, die je elke dag krijgt, mag voelen en ervaren. Een week vol liefdevolle, magische momenten!!

Warme knuffel

Gudrun47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page