top of page

Je mag gelukkig zijn!

Bijgewerkt op: 16 sep. 2018


Hoe denk jij over gelukkig zijn?


Zal jij gelukkig zijn als je die andere baan hebt, als je in het huis van jouw dromen woont? Of als je partner jou nu eindelijk eens zou begrijpen? Of als jouw kinderen naar jou zouden luisteren? Of als je die nieuwe auto hebt die je al zolang wil? Of als je nu eindelijk dat slanke, stevige lichaam heb? Of als je de prins op het witte paard tegenkomt? OF…


Ik kan jou al met zekerheid één iets vertellen, geluk vind je niet in uiterlijkheden, geluk vind je niet in de buitenwereld. Echt geluk vind je in jezelf.


Geluk vind je door jezelf te accepteren zoals je bent, met je mooie en minder mooie kanten. Door te durven zijn wie je bent en je niet aan te passen aan de verwachtingen van de buitenwereld. Geluk vind je als je jezelf onvoorwaardelijk liefhebt, als je jezelf volledig kan omarmen.


Dat impliceert dat je durft te kijken naar alles wat zich aandient. Elk gevoel, elke emotie vertelt jou iets en wil je dichter brengen bij wie je bent. Het kan lijken alsof je in een storm terecht gekomen bent maar die storm is er om alles te laten wegspoelen, wegwaaien wat jou niet meer dient. Als er zich iets aandient, vooral iets wat op het eerste zicht niet leuk lijkt, durf eens stil te zitten en te voelen. Ga niet vluchten door snel weer iets te doen, je op je werk te storten, gezelschap op te zoeken of te gaan bedenken wat nog allemaal op jou ligt te wachten. Nee, zoek een plaats waar het rustig en stil is, waar je niet gestoord wordt en ga rustig zitten. Sluit je ogen en richt je aandacht op jouw ademhaling. Ga diep in je buik ademen en vul je longen volledig met lucht, daarna laat je langzaam weer alle lucht uit je longen stromen. Blijf je focussen op jouw ademhaling. Ga niet mee met jouw gedachten en kijk wat er zich aandient. Laat dan elk gevoel, elke emotie op jouw afkomen, laat het toe, accepteer het, loop niet weg maar durf te voelen. Als het jou lukt, dan kan je in de stilte vele antwoorden vinden.


Misschien ontmoet je gekwetste delen van jezelf maar je kan enkel dichter komen bij geluk en bij wie jij werkelijk bent door jouw innerlijke vrouw te ontmoeten. Er ligt zoveel diepte in jou en die mag je nu betreden. Er is pijn in jou waar je bang voor bent om die te voelen maar die mag je nu omarmen. Er is een goddelijk verlangen in jou dat je in jouw rush nog niet eerder hebt opgemerkt. De vreugde in jou wil nu eindelijk zijn weg vinden. Al die dingen heb jij zolang niet gezien, genegeerd, verwaarloosd en niet gehoord. Nu is het de tijd om jou te openen voor jou schitterende Jij, die volledig toe te laten en te gaan stralen.


Maak tijd voor jouw ware Zelf. Het mooiste wat je voor jezelf kan doen is op de pauzeknop drukken, begeef je even niet in de buitenwereld, laat je niet meeslepen door jouw persoonlijke verlangens en luister naar de stilte. Voel dan je innerlijke kracht opborrelen, een kracht waarvan jij niet eens weet hebt. Een kracht die jou helpt om te zijn wie je bent en dat naar buiten toe te brengen. Stap voor stap weer in jezelf gaan geloven, jezelf graag zien en stralen als nooit voorheen!!


Jij bezit die kracht, jij hebt alles in jou om te worden wie je werkelijk wil zijn!!

Jouw liefde toelaten en volledig jezelf kunnen zijn brengt jou dat echte geluk, die gelukzaligheid. Dat wil niet zeggen dat je geen enkele uitdaging in jouw leven tegenkomt, dat wil wel zeggen dat jij in jouw kracht staat, jouw innerlijke stem kan horen. Zo voel je hoe je met die uitdaging om kan en mag gaan waardoor je weer sterker in het leven staat. Elke uitdaging is er om ons te helpen die kracht te ontwikkelen en het geluk te vinden, te voelen. Het geluk dat we voor onszelf mogen creëren!!


Geluk vind je niet buiten jou, geluk ligt in jou! Jij mag gelukkig zijn :)

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page