top of page

Je hebt altijd een keuze


Je hebt niet altijd vat op de dingen die in jouw leven gebeuren maar je kan wel altijd kiezen hoe jij ermee omgaat. Er gebeuren soms dingen waardoor je je afvraagt “Waarom overkomt mij dit?” Je kan jezelf ook de vraag stellen “Wat kan ik hieruit leren?”

Zolang je jezelf de eerste vraag blijft stellen, blijf je hangen in de rol van slachtoffer. Dan zoek je ook een dader voor het gebeurde en dat helpt je niets vooruit. Stap uit de slachtofferrol, stop met in je hoofd verhaaltjes te maken door allerlei gedachten die je toevoegt aan dingen die gebeuren. Hoe jij naar de dingen kijkt, creëert jouw werkelijkheid. Jouw innerlijke wereld, creëert jouw uiterlijke wereld. Dus als jij jouw gedachten verandert, als jij innerlijke rust creëert dan wordt dit ook zichtbaar in alles om je heen.


Alles is energie en de energie wil jou iets duidelijk maken. Die wil jou tonen wat je nog mag leren. Soms heb je het gevoel dat je bepaalde dingen, gebeurtenissen helemaal niet wil. Meestal kan je pas later zien wat het jou bracht, wat je eruit geleerd hebt. Je krijgt niet altijd wat je wil, je krijgt wel altijd wat je nodig hebt.


We zijn hier op aarde gekomen omdat onze ziel nog iets te leren heeft. In essentie zijn we liefde maar door de vele levens heen zijn we dat vergeten. Er is een web rondom ons hart geweven en dat web vertroebelt ons zicht. De angst die we hebben gevoeld, de pijn die we hebben geleden neemt het soms van die liefde over. Angsten en pijn slaan we op in ons lichaam, in al onze cellen. Dat uit zich dan op de lange termijn in stress, pijn en ziekte.


Alle mensen die we tegenkomen, alle gebeurtenissen in ons leven willen ons weer naar die liefde brengen. Het is aan ons om te voelen en te zien welke angst en pijn we nog mogen helen. Het gaat niet over de ander, het gaat altijd over jou.


De oordelen die je hebt over de ander vertellen waar jij nog geen liefde voelt. Aan jouw de keuze hoe je hiermee omgaat. Zie je dan hoe liefdeloos de ander is of kan je jezelf nog meer liefde geven. De ander fungeert als spiegel, je kan alleen datgene in de ander zien dat ook in jou zit. Dit geldt voor de minder mooie dingen maar zeker ook voor de mooie dingen. Als jij schoonheid bij de ander ziet, zit die schoonheid ook in jou!


Denk en voel bij alles wat jou overkomt, hoe wil ik hiermee omgaan voor je handelt. Er zijn in alle situaties meerdere perspectieven. Jij kan kiezen vanuit welk perspectief jij kijkt en handelt.


Herinner je bij elke situatie dat jij kan kiezen hoe je ermee omgaat!! Ook en misschien net bij die meest pijnlijke situaties. Veel succes!


Liefs

Gudrun

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page