top of page

Is kiezen verliezen?


Het spreekwoord zegt “Kiezen is verliezen” maar is dat wel zo?


Volgens mij is het belangrijk hoe je kiest. Kies je vanuit wat anderen van je willen? Kies je vanuit de buitenwereld? Kies je omdat je meer, beter, verder wil? Of maak je keuzes vanuit je hart. Keuzes die voor jou belangrijk zijn ook al begrijpt niemand jouw keuze. Keuzes die jou laten groeien en jou ondersteunen op jouw pad?


Als je voor een keuze staat, voel jij dan wat voor jou belangrijk is? Ga jij dan naar binnen en kies je met je volle hart? Of kies je vanuit dat wat je is aangeleerd door de maatschappij, je opvoeding, je overtuigingen, je gedachten, …


Volg je je ego in een keuze of volg je je ziel? Kies je vanuit de rollen die je speelt of vanuit wie je werkelijk bent? Als je kiest vanuit je persoonlijkheid dan voelt het even goed maar dan wil je snel weer meer. Als je kiest vanuit je hart voel je meer liefde voor jezelf waardoor je steeds meer vreugde in jouw leven ervaart. Als jij een keuze maakt en volledig achter je keuze staat dan komen er vanzelf dingen naar je toe die je zelf niet kon bedenken. Het hele universum ondersteunt je dan in jouw keuze.


Soms ben je bang om echt voor jezelf te kiezen omwille van de reacties van anderen. Soms voel je welke keuze je mag maken maar durf je nog niet helemaal voor jezelf te kiezen. Als jij je eigen pad durft te gaan dan geef je anderen ook toestemming om dit te doen. Zo kunnen anderen ook groeien en hun eigen weg gaan. En je kan pas in liefde geven als jouw kop gevuld is.


Ook al zie je niet waar een keuze jou brengt, vertrouw er maar op dat als jij een bewuste keuze maakt vanuit je hart dat die je verder brengt in jouw groei. Een keuze is nooit fout, het zijn allemaal ervaringen op je levenspad. Soms een zegen, soms een les maar altijd een groei voor je ziel.


Ik kies alvast om te Leven in Liefde. Zo win ik altijd!

Waar kies jij voor?


Liefs

Gudrun

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page