top of page

Innerlijke vredeHoe ervaar jij innerlijke vrede? Heb je het gevoel daar makkelijk bij te komen? Of voelt het nogal chaotisch binnenin?


Je hebt altijd toegang tot je innerlijke vrede, vaak is die overschaduwd door gedachten, emoties, overtuigingen en controle willen houden. Toch kan je altijd weer terugkeren naar die staat van vrede. Door te zakken vanuit je hoofd naar je hart en je bekken. Diep te ademen en te laten door je heen bewegen wat zich wil laten zien, zonder daar een oordeel of een mening over te hebben.

Je bent geneigd om een oordeel of een mening te plakken op wat je voelt. Je analyseert jouw gevoel en dan zit je alweer in je hoofd. Je hoofd hoeft er niets van te vinden, het laat van zich horen om gezien en gevoeld te worden. Ook al is het iets ouds waarvan je dacht er al lang overheen te zijn, soms is er nog een laagje dat jouw aandacht wil, meer niet. Jouw volle aandacht, jouw voelen en door je heen laten bewegen, volledig toelaten om dan los te laten. Om zo jouw innerlijke vrede weer terug te vinden, je hoeft er niet naar te zoeken. Innerlijke vrede is altijd in je.

Als je jezelf ont-laagt van alles wat geen vrede, geen liefde is, als je jezelf ont-doet van alle overtuigingen die niet van jou zijn (maar jij ooit als van jou hebt aangenomen) dan ontdek je steeds meer wie je écht bent!! Dan mag je steeds meer Zijn…

Je blijft natuurlijk mens op aarde en triggers komen soms op jouw pad. Volgens mij is het de bedoeling dat je vanuit die innerlijke vrede, vanuit rust op die triggers reageert (want jij hebt altijd de keuze hoe je reageert). Dan zijn er geen problemen meer die op je afkomen, dan zijn het uitdagingen die jou iets willen leren. Dan maak je geen fouten meer, dan zijn het allemaal ervaringen waarvan je leert. Dan zijn er geen moeilijke mensen meer dan zijn er alleen nog mensen die iets in jou aanraken waar jij weer meer over jezelf leert.

Hoe jij naar de dingen kijkt, is hoe de dingen zijn. Kan jij vanuit die innerlijke vrede, vanuit Liefde in het Leven staan??

Ik wens je een week waarin je telkens opnieuw terug mag keren naar een staat van vrede en zo steeds meer gelukzalige momenten mag beleven.

warme knuffel

Gudrun51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page