top of page

Innerlijke schoonmaakIk hou van een opgeruimd huis, het zorgt ervoor dat mijn hoofd opgeruimd en rustig(er) is. Opruimen, in de ruimste zin van het woord, een wekelijkse poetsbeurt, dingen aan de kant doen, kasten ontruimen of de zolder van al het oude ontdoen.


Tijdens het opruimen kom ik vaak tot bepaalde conclusies op de realiteit, oude visies die niet meer bij me passen waar ik mag naar kijken. Soms ook antwoorden op vragen die ik een tijd geleden stelde, oplossingen die me aangeboden worden. Het fysieke opruimen laat me ook gedachten en overtuigingen waar ik eerder aan gehecht was, zien en loslaten. Een innerlijke schoonmaak dus…


Opruimen geeft me ook de kans om me van ballast te ontdoen. Ik ben niet een echte verzamelaar maar heb best wat dingen in de kast staan die ik niet of heel zelden gebruik. Of spulletjes die ik kreeg en niet echt bij me pasten maar die ik toch ergens achter in een kast zette, om de persoon die het me gaf te plezieren… Echter dat opslaan van spullen, brengt ook energie met zich mee. Misschien zelfs wat zwaarte… Me ontdoen van die spullen, geeft me direct nieuwe energie en laat me beseffen dat ik nietal die dingen nodig heb.


Dus met een nakende verhuis voor ogen, wordt het fijn om me te ontdoen van alles wat niet meer bij me past. Zodat er ruimte is voor het nieuwe, voor mijn energie en voor de spullen die me echt vreugde geven. Misschien kan ik er andere mensen mee plezieren en ook dat geeft dan weer vreugde.


Uiterlijk opruimen om binnenin ook opgeschoond te worden. In plaats van een lente schoonmaak wordt het een herfst schoonmaak. Meteen ook hét moment om de ragfijne (of zijn het geraffineerde) spinsel uit mijn hoofd vrij te laten 😊


Heb jij veel ouds dat een nieuwe weg mag vinden? Of schep jij plezier in het verzamelen van al dat oude?


Wens jou een opgeruimde week vol nieuwigheden.


Warme knuffel

Gudrun

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page