top of page

Ik ben het beu...Ik zag de voorbije weken (en eigenlijk al vroeger maar kwam nog niet helemaal binnen) dat er een patroon is dat ik telkens herhaal. Situaties die telkens opnieuw terug keren. In een iets andere vorm maar wel steeds met hetzelfde resultaat.

Onder de douche kwam plots heel hard binnen “Ik ben het beu”, hé dacht ik…

Wat gebeurt er?

Ik ben het beu dat dit patroon telkens terug keert, dat ik erom heen draai en er geen ‘oplossingen’ komen. Het makkelijkste zou zijn om de situatie of de betrokken personen de ‘schuld’ te geven. Ook dat is geen oplossing. Nieuwe situaties met andere personen dringen zich dan op…

De enige échte oplossing is naar binnen keren. Bij mezelf voelen welke energie er aan mij trekt. Welke overtuiging, angst zorgt ervoor dat dit steeds op mijn pad komt? Wat zie ik nog niet? Wat wordt me getoond? Steeds dieper zakken, zonder oordeel naar mezelf, de situatie of de andere persoon.

Het moment dat je het echt beu bent, dan wil je ook dat er iets verandert. Niet bij de ander maar in jezelf, in jouw perspectief, in jouw energie.

Nu kan ik dankbaar zijn voor de situaties (in plaats van frustratie of verdriet te voelen) en voor de personen die me tonen dat er iets niet klopt. Nu durf ik dieper te duiken en de energie die aan me trekt te doorvoelen zodat ik uit het patroon kan stappen.

Zijn er situaties in jouw leven die telkens (in een iets andere vorm) terugkomen? Zie je het patroon? Begin je het langzaam beu te worden?

Dat is de eerste stap richting verandering, zien dat er iets niet klopt en er iets aan willen veranderen. Bij jezelf, in jouw energie.

Soms helpt het om er met vrienden over te praten, om uit jouw schulp te kruipen, om te delen wat er in je omgaat. Niet omdat je oplossingen van de anderen wil maar omdat het woorden geven aan wat je bezig houdt ervoor kan zorgen dat je het helder krijgt voor jezelf. Soms kan je het helemaal alleen, soms is hulp van buitenaf nodig. Voel wat voor jou het beste is…

Het gevoel “Ik ben het beu” is dus niet slecht maar een stap in de ‘goede’ richting.

Ik wens je een week met mooie, diepgaande gesprekken. Een week waarin je durft te kijken wat er telkens weer op jouw pad komt. Een week waarin je naar binnen keert om dan authentieker naar buiten te komen.

Warme knuffel

Gudrun72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page