top of page

Humor


We nemen het leven veel te serieus en dat hoeft niet want we komen er toch niet levend uit. De enige zekerheid die we hebben in het leven is dat we ooit sterven. Zorg ervoor dat je leeft voor je sterft. Zorg ervoor dat jouw leven niet een leven is van werken en rekeningen betalen. Zorg ervoor dat jij vreugde en plezier beleeft in jouw leven.


Ik vermoed dat ze hierboven dikwijls in een deuk liggen als ze zien hoe zwaar we het leven opnemen, als ze zien hoe zwaarwichtig wij met problemen omgaan. Problemen die we telkens opnieuw voor onszelf creëren. Er zijn geen nieuwe problemen, het zijn dezelfde problemen die zich in een nieuw jasje presenteren.


Hierboven bekijken ze ons leven vanop een afstand. Ze staan er niet middenin. Misschien is het voor onszelf ook goed om regelmatig ons leven te bekijken vanop een afstand. Om even in de zaal te gaan zitten, om te kijken naar de film van ons leven. De film waarin wij de hoofdrol spelen om zo te zien welke rollen wij allemaal spelen, om te zien welke maskers wij allemaal op zetten. Om te zien dat wij het niet altijd zijn die in ons leven staan maar dat wij soms geleefd worden. Vanop een afstand zie je dat allemaal veel beter. Als je er middenin staat vol je de zwaarte van de realiteit, althans jouw realiteit, jouw waarheid. Als je het leven vanuit een ander perspectief bekijkt, vanuit een andere invalshoek dan zie je dat het ook anders kan.


Humor helpt je om het leven vanuit een ander perspectief te zien. Humor helpt je om de zwaarte ervan af te nemen, als je de dingen met humor kan bekijken, als je kan lachen om jouw eigen gedragingen, je eigen beperkingen dan kan je luchtigheid in jouw leven brengen. Lachen haalt je uit je hoofd, lachen laat je zakken in jouw lichaam. Voel maar voor jezelf, na eens goed gelachen te hebben, voel je je helemaal anders, meer ontspannen. Je bekijkt de dingen dan vanuit een zonniger kant en zo kan je zien dat alles wat op jouw pad komt, er is om je iets te leren.


Humor maakt het leven opener. Je kijkt met een open blik naar de dingen waar jij tegenaan loopt. Je kan jezelf en je leven op een open minded manier bekijken waardoor je kan lachen met jouw streken. Het leven is een spel, neem het dus niet zo serieus, ga spelen. Maak jouw wereld groter en kom zo bij de grootsheid in jezelf. Als jij jouw wereld kan opentrekken, kan je ook zien hoe groots jij bent.


Ga het leven met een lacht tegemoet, beleef vreugde en plezier zodat je een mooi leven voor jezelf kan opbouwen. Een mooi leven waarin jij jeZelf mag uitdrukken. Zoek het gezelschap van mensen die jou laten lachen, die jou plezier laten beleven. Zoek ook mensen waarmee je een diepgaand gesprek kan voeren. Mensen die jouw ziel doen opleven. Mensen die er zijn voor jou, om te lachen maar ook om een schouder aan te bieden. Mensen die jou het leven vanuit een zonnige, luchtige kant laten zien. Want alles is energie, wat jij uitstraalt, dat komt naar jou terug. Welke energie wil jij uitstralen?

Wat wil jij aantrekken in jouw leven?


Humor werkt aanstekelijk, jouw lach zet andere mensen aan om ook te lachen. Een glimlach kan jouw dag ven die van iemand anders goed maken. Wat denk je dan van schaterlachen?


Humor geeft jouw leven wat meer kleur. Weet dat jij jouw kleuren zelf mag kiezen. Kies jij voor helder en transparant of voor zwaar en donker? Kies jij voor felle kleuren of voor lichte kleuren? Kies je voor een waaier aan kleuren of beperk je je tot enkele kleuren? Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het jouw keuze is, niet een keuze die beïnvloed wordt door het verleden, niet een keuze vanuit beperkende overtuigingen maar een keuze vanuit wie jij diep van binnen bent! Het is ook niet de bedoeling dat je binnen de lijntjes kleurt, wél dat jij jouw eigen tekening maakt!


Ik wens je een week vol lachende gezichten, een week vol mooie kleuren, een week waarin jij jouw eigen tekening creëert!!


Big hug

Gudrun

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page