top of page

Hoe is het met jou?


Vele mensen leven hun leven in een rush. Het gaat van hier naar daar, ze hollen van het ene naar het andere. Ze staan ’s morgens op om te gaan werken, druk druk op het werk, daarna vlug naar huis om daar nog wat werk te doen en daarna moe op de bank neer te ploffen. Elke dag opnieuw.

Het to-do lijstje is ellenlang en “moet” in een snel tempo worden afgewerkt. Alles op het lijstje is belangrijk maar is het wel dringend?

Als er al eens tijd over is dan wordt die besteed aan kinderen, partner, vrienden, ouders en familie.


Hoe is het met jou? Stel jij je wel eens die vraag? Hoe bewust ben jij van wat er in je omgaat? Hoe bewust ben jij van de spanning in je lijf? Hoe bewust ben jij van jouw gedachten? Hoe bewust ben jij van wat je zelf wil?


Elke morgen maak ik tijd om te voelen hoe het met mij is. Hoe is het met mijn lichaam? Zijn er plaatsen die aandacht vragen? Hoe is het met mijn gedachten? Kan ik die op de één of andere manier bijsturen? Dat doe ik al ’s morgens in bed. Even voelen, even kijken zonder al te denken aan wat er in de dag dient te gebeuren. Daarna ga ik op mijn yoga mat zitten om daar verder te voelen en om heel bewust naar mijn lichaam te luisteren en enkele yogahoudingen te doen. Niet om een serie af te werken maar om heel bewust van mijn hoofd naar mijn lichaam af te dalen. Dat kan lang zijn, dat kan kort zijn maar elke morgen maak ik er de tijd voor. Tijd voor mezelf, tijd om te voelen, tijd om te Zijn.


Ook elke dag maak ik tijd voor meditatie, afhankelijk van de dag verschilt dat moment wel maar ik maak er elke dag de tijd voor. Even stil zitten en mijn energie verhogen. Deze tijd voor mezelf is steeds belangrijker geworden. Niets of niemand mag daar tussen komen. Het is net in die tijd dat ik kan voelen waar ik naar toe mag. Wat ik hier te doen heb, welke stappen ik nu mag zetten. Gedurende de dag maak ik ook tijd om even te voelen. Hoe is het nu met mij, ben ik “goed” bezig of mag ik ook hier even bijsturen? Hoe is het met mijn energie?


Hoe is het met jou? Leef jij ook in een rush om te kunnen voldoen aan de verwachtingen vanuit de buitenwereld? Om te kunnen voldoen aan de verwachtingen van het collectieve? Of maak jij heel bewust tijd voor jeZelf? Om even te voelen hoe het met jou is? Wat er in jou omgaat? Om te voelen welke stappen jij mag zetten.


In die tijd kan je ook jouw innerlijke stem horen. Die innerlijke stem die je steeds dichter brengt bij wie je werkelijk bent. Bij je ware natuur, bij het Goddelijke in je. Want ieder mens heeft dat Goddelijke in zich maar door omstandigheden, door dingen die gebeurd zijn in ons leven zijn we het steeds dieper gaan wegstoppen tot we het na een tijd niet meer zien, niet meer geloven en er zelfs niet meer bij komen. Weet dat het er is en dat ook jij erbij kan komen. Meestel gaat dat niet van de ene dag op de andere. Het is een proces, een proces van vallen en opstaan. En je mag vallen zolang je weer opstaat. Wees geduldig met jezelf, wees liefdevol voor jezelf, maak tijd voor jezelf, hou van jezelf.


Hoe is het nu met jou?


Ik wens je een week met stille momenten waarin je tijd maakt voor jeZelf om jouw innerlijke stem te horen. Een week met rustmomenten, een week met bewuste me-time.


Warme knuf

Gudrun14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Коментарі


bottom of page