top of page

Het Leven


Het leven

Heb jij het gevoel dat je het leven van je dromen leeft?

Heb jij het gevoel dat je jouw hemel op aarde kan neerzetten?

Heb jij het gevoel dat je het doel waarvoor je op aarde kwam, leeft?

Of zijn er nog wel wat dingetjes in je leven die mogen veranderen zodat jij jouw volle potentieel kan leven?

Alles is energie. Hoe jij in het leven staat. Hoe jij naar het leven kijkt. Hoe jij met de dingen omgaat. Dat zijn allemaal factoren die bepalend zijn om jouw leven te creëren. Jouw leven gaat niet om de ander. De ander houdt jou niet tegen om dingen te doen. Het is een energie in jou die ervoor zorgt dat je bepaalde dingen niet durft te uiten, te doen, naar buiten te brengen. Jouw werkelijkheid die creëer je zelf.

Alle sluiers die rondom jou hangen zorgen ervoor dat je je niet vrij voelt. Je voelt je als een vogel in een kooi. Misschien schenkt dat je een zekere vorm van veiligheid maar is het dat wat je wil? Wil jij beperkt worden in je vrijheid of wil je volledig vrij de wereld in kunnen vliegen? Wil jij elke dag jouw eten en een beetje aandacht krijgen zoals de vogel in de kooi? Of ga je zelf op zoek naar datgene wat je lekker vindt? Geef je jezelf voldoende aandacht en trek je zo de mensen aan die er voor jou zijn als je ze nodig hebt?

Hoe sta jij in het leven? Als er iets gebeurt, kijk je dan binnenin? Of wijs je vooral met de vinger naar de buitenwereld? Geef je de buitenwereld de schuld van wat er in jouw leven gebeurt? Of heb je de moed om te kijken waar jij jezelf hebt vastgezet? Nee dat is niet altijd eenvoudig, dat is ook niet altijd leuk. Dan voel je dat jij de verantwoordelijkheid hebt over jouw leven. Dat wat niet helemaal ronddraait in jouw leven, dat dit een energie in jou is die dat tegenhoudt. Het is ook niet altijd evident wat dit dan precies is. Steeds verder naar binnen keren, durven voelen wat er bij jou speelt. Jouw waarheid in vraag durven stellen, jouw overtuigingen durven bekijken en zien of dit nog wel klopt bij wie je nu bent. Welke emoties leven er en komen telkens opnieuw naar boven?

Wij creëren geen nieuwe problemen. Het zijn telkens de zelfde problemen die in een iets andere vorm, in een nieuw jasje voorbij komen. Ze willen ons iets tonen, ze willen ons iets leren. Zolang wij het niet zien komen ze terug. Het moment dat jij je ogen durft te openen, volledig durft te voelen wat daar speelt, lost het zich ook op.

Dé oplossing is telkens weer, keer naar binnen. Voel de beweging in jezelf. Als iemand jou iets zegt of iemand doet iets of iemand raakt jou (positief of negatief), ga dan voelen wat beweegt binnen in jou. Wat komt er naar boven? Welk gevoel wakkert dat aan? Durf jij volledig in dat moment blijven? Bij die beleving en dat volledig doorvoelen? Dat is namelijk de kunst. Erdoor heen gaan. Dat hoeft niet lang te duren, enkele luttele seconden, misschien enkele minuten. Alles wat langer duurt is jij die in de emotie blijft hangen, is jij die weerstand biedt tegen wat zich aanbiedt. Ook dat mag… maar het lost niets op. In de emotie blijven hangen is nog steeds een vorm van drama creëren en dat is echt niet meer nodig.

Wil jij een ander leven? Laat dan dat drama maar los… Voelen, doorvoelen, loslaten, vrijlaten. Zo kan je Zelf vrij zijn zoals een vogel in de lucht die telkens opnieuw naar zijn nest terug keert maar die zich niet laat beperken in zijn vrijheid.

Het Leven is er voor jou, het toont je waar je jeZelf beperkingen oplegt. Laat het leven door je heen stromen, beweeg mee op de deining, surf op de golven van het leven. Beleef en Leef jouw leven ten volste!!

Ik wens je een week waarin je kan meestromen op dat wat het leven jou toont. Een week waarin je de magie kan ontdekken van alles rondom jou. Een week vol liefdevolle momenten!!

Warme knuffel

Gudrun


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page