top of page

Het is wat het is ...


We leven in een duale wereld waarin de dingen goed of slechts zijn, mooi of lelijk, zwart of wit. Die grijzige vlakte wordt weinig betreden.

Alle woorden die wij eraan geven zijn in feite een oordeel dat wij plakken op de belevenissen, op de dingen, op mensen.


Een eenvoudig voorbeeld is het weer. Mensen zeggen het is mooi weer of het is slecht weer. Het weer is niet goed of slecht, het weer is. Goed of slecht is onze beoordeling. Goed weer voor de ene, vindt de ander niet zo leuk en slecht weer voor iemand is voor een ander net fijn. Het enige wat we kunnen doen is aanvaarden dat het weer nu zo is, we kunnen er niets aan veranderen. We kunnen wel onze kijk op het weer veranderen en leren dansen in de regen.


Zo is het ook met de gebeurtenissen in ons leven. Soms heb je het gevoel dat “de dingen” je overkomen. Je hebt geen grip op wat gebeurt. Je kan wel zelf bepalen hoe jij op deze gebeurtenissen reageert. Voel je jezelf slachtoffer en wentel je je in drama? Of kijk je wat deze gebeurtenissen jou brengen, welke lessen er voor jou in zitten?


Ook hier weer een voorbeeld. Als je in de steek gelaten wordt door iemand (een vriend, een partner, familielid,…) dan kan je boos en verdrietig zijn en de ander de schuld geven van alles wat gebeurt. Dan kan je dat dagen, maanden, weken, jaren of zelfs de rest van je leven meedragen als een last. De boosheid wordt dan wrok of haat en dat vreet aan je.

Je kan ook voelen wat het met je doet en dieper gaan zodat je “ziet” wat deze emoties jou vertellen. Niet door de ander de schuld te geven maar door te kijken, diep van binnen, wat je daar voelt. Wat er in jou zit dat deze hele situatie aantrekt. Een vastgezette emotie, een overtuiging, een patroon, … Dieper gaan voelen zorgt ervoor dat je zelf de verantwoordelijkheid neemt voor de dingen die in jouw leven gebeuren. Je wijst dan niet naar de ander, je kijkt diep van binnen, je richt je aandacht naar jezelf toe en voelt wat er bij jou nog zit aan oud verdiet, oude boosheid. Door dat helemaal te voelen, kom je bij accepteren van wat er is. Van daaruit kan je loslaten. Telkens als iets jou raakt, jou triggert of aangrijpt, ga je voelen wat het met jou te maken heeft. Je voelt jouw stuk. Dan kan je de ander ook dankbaar zijn dat hij/zij dit aan jou toont.


Hoe meer je de dingen, de gebeurtenissen kan accepteren zoals ze zijn, hoe dichter je bij je ware natuur komt. Vanuit je ware natuur beleef je de dingen op een andere manier, op een manier die beter bij jou past. Dit is niet een berusten in de situatie maar een accepteren dat het nu even zo is. Daarna kan je kiezen welke weg jij op gaat, welke acties je wil ondernemen. Zodat het leven dat bij je past ook voor jou steeds dichterbij komt.


Onthou dat alles energie is, dat jij jouw buitenwereld maakt door wat er zich van binnen afspeelt. Speel niet de vrolijke man of vrouw, zet geen maskers op, doe je niet anders voor dan je je voelt. Voel wat jij met jouw energie aantrekt, voel jouw les erin. Door jouw gedachten, jouw gevoel, jouw beleving van binnenuit te veranderen, schep je voor jezelf een andere buitenwereld. Zo kan je van binnen uit genieten en plezier beleven. Doe meer van die dingen die jouw ogen laten stralen, straal van binnen uit en je trekt veel mooie dingen aan in je leven.


Ik wens je een week waarin je dieper kan voelen, waarin je elk moment als mooi en bijzonder kunt ervaren. Een week vol plezier en magische momenten, een week waarin je écht kan Zijn!!


Big hug

Gudrun

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page