top of page

Herfst, het seizoen van loslaten.


De boom laat in de herfst zijn bladeren los. Het is een natuurlijk proces.

De boom vecht niet tegen het verkleuren en het verliezen van zijn bladeren. Nee, hij gaat mee in de stroom van de seizoenen. In de herfst keert de boom naar binnen en richt zich vooral op de stam en het voedsel dat hij via de wortels kan opnemen. Hij weet intuïtief dat zijn dorre bladeren een voedingsbodem zijn om in de lente opnieuw te groeien en te bloeien.


Van de boom kunnen we leren dat ook wij niet hoeven te vechten tegen loslaten. Loslaten van oude ideeën en overtuigingen, angsten en twijfels en ja misschien zelfs loslaten van bepaalde mensen. Ook voor ons mag loslaten een natuurlijk proces zijn. Er wordt ons door mensen en omstandigheden getoond wat we in ons leven mogen loslaten.


In eerste instantie kunnen wij ons slachtoffer voelen van de omstandigheden of van wat ons is “aangedaan”. Maar als je dieper durft te voelen dan komt naar boven wat je mag toelaten om dan te kunnen loslaten.


Daar kan pijn mee gepaard gaan maar die pijn weegt niet op tegen het bevrijdende gevoel dat je daarna hebt. Zolang jij je slachtoffer voelt, blijf je ronddraaien in die mallemolen. Het moment dat jij naar binnen keert, echt voelt wat jou getoond, wat jou geleerd wordt, stap je uit het slachtofferschap en kan jij groeien en bloeien. Gebruik alles wat loskomt als voedingsbodem, onderzoek jouw binnenwereld en wordt wie je werkelijk bent.


Deze week werden mij verschillende existentiële thema’s die mijn leven overheersten getoond. En ja, het deed pijn maar ik ben ook heel dankbaar dat ik het nu kan zien.

Het deed me ook beseffen dat ik vanuit mijn ervaring vele mensen wil helpen, om bewust te worden van wat speelt in hun leven. Om vanuit hun diepe gevoel zichzelf en anderen te kunnen vergeven en zo de beste versie van zichZelf te mogen worden.


Geef jij jezelf de toestemming om los te laten? Om te accepteren wat er speelt in jouw leven? Om uit jouw slachtofferschap te stappen? Om de beste versie van jeZelf te worden? Sta open en ontvang wat jij nodig hebt :)

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page