top of page

Genieten...


Geniet jij van de dingen die je doet? Of doe je ze omdat het “moet”?


Geniet jij van het moment? Of leef je vooral in het verleden of de toekomst?

Als je aan het eten bent? Geniet je van wat je eet? Ben je dan enkel aan het eten of kijk je ook op één of ander scherm? En proef je niet eens wat je in je mond steekt? Geniet je van je werk? Of moet alles in een rush gebeuren want er liggen nog veel taken voor je? Geniet je van jouw hobby’s of is het iets wat je doet omdat ook jouw vrienden dat doen? Kan je genieten van een goed boek? En bovenal kan je genieten van de stilte? Eens helemaal niets doen, enkel stil zitten en ademen? Of denk je dan vooral aan de dingen die nog “moeten” gebeuren? Of speelt wat gebeurde jou parten? Zijn die gedachten in jouw hoofd aan het razen?


Er wordt wel eens gezegd dat multitasken ervoor zorgt dat je vele taken in één kan doen. Maar dan ben je niet aandachtig, dan doe je de meeste dingen maar half. Als je de dingen, de taken met aandacht doet dan ben je veel aandachtiger tegenover wat je doet, is het in kortere tijd gedaan en is de taak ook “beter” gedaan.


Als je met aandacht in het leven staat, met aandacht voor wat nu gebeurt ben je meer verbonden met jezelf en met alles om je heen. Zo kan je bewustzijn zich meer ontwikkelen en uitbreiden. Je kan meer betekenis aan je leven geven. Je leven wordt rijker in alle betekenissen van het woord.


Wil jij ook een rijker leven? Ga de dingen met meer aandacht doen, geniet met volle teugen van wat je doet, van de mensen en de dingen om je heen en bovenal geniet van wie JIJ bent!! Doe bewust meer dingen waar je echt van geniet. Zoek de mensen op die jou laten genieten en beleef vreugde aan alles wat je doet. Geniet van de kleine en de grote dingen, elk moment met aandacht is een moment van genieten :)


Het centrum waar genieten zijn oorsprong vindt, is het sacraal chakra, ter hoogte van je bekken. Jouw vreugde centrum. Als daar blokkades opzitten is het moeilijker om echt te genieten. Als je voelt dat er spanning in en rond je bekken zit of dat het voor jou moeilijk is om echt te genieten dan kan je enkele oefeningen doen die je bekken losmaken, heupen schudden, bekken ronddraaien en een liggende 8 vorm maken met je bekken zijn er enkele van. Ook dansen en met je heupen wiegen wekt vreugde op.

Het sacraal chakra is verbonden met de kleur oranje. Hoe sta jij tegenover de kleur oranje? Vind je dat een mooie kleur of voel je vooral weerstand bij oranje? Oranje in kledij of in huis (bloemen, een kaars, accentkleur) helpen om meer vreugde te vinden, meer te genieten en het sacraal chakra te openen.


Geniet met volle teugen!!

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page