top of page

Gedachten halen je uit de stroom!


Ik kom er voor mezelf bij dat ik nog regelmatig meega in mijn gedachtenstroom en dat ik het mezelf op die momenten moeilijk maak.

Als ik dan mijn gedachten niet vastgrijp maar mijn aandacht verleg naar wat ik voel, dan merk ik dat ik weer in de stroom kom.

Herkenbaar?


Laten we onze gedachten even vergelijken met een rivier.

Als jij je krampachtig vasthoudt aan de oever (ego, persoonlijkheid, gedachten) dan kom je niet vooruit. Als jij tegen de stroom op wilt (vechten en strijden) dan maak je het voor jezelf veel moeilijker. Begeef je je midden in de rivier (jouw stroming) dan stroom je mee en kom je daar waar je "moet" zijn.


Als we meegaan met onze gedachten dan maken we er hele verhalen rond. Die verhalen zijn er alleen in ons hoofd, die zijn niet echt, althans de kans dat die gebeuren is relatief klein. Telkens dezelfde gedachten stroom op gang brengen laat je piekeren en gepieker zorgt ervoor dat jij in je hoofd blijft zitten. Piekeren brengt stress teweeg en geeft jou geen oplossingen. Door al dat gepieker verspil je veel energie die je juist in de stroom van je leven zo goed kan gebruiken.


Herkennen wanneer je weer in jouw gedachtenstroom zit is de eerste stap. Dan kan je zelf kiezen, wil je verder denken en piekeren of wil je uit die gedachtenstroom stappen en gaan voelen wat dit met je doet?

Maak je voor jezelf de tweede keuze, ga dan enkele malen diep ademhalen vanuit je buik. Adem rustig volledig in, voel hoe de energie je buik instroomt. En laat dan ook weer alle lucht uit jouw longen stromen. Voel hoe je dan langzaam rustig wordt. Een hele eenvoudige stap die je een heel ander leven brengt. Telkens als je die gedachtestroom opmerkt kun je deze stap herhalen.


Ik weet uit ervaring dat dit heel veel gebeurd :). Wees eerlijk en geduldig met jezelf. Gun jezelf dat mooie leven dat je waard bent en maak de reis vanuit je hoofd naar je hart. Misschien wel de langste reis die je ooit zult maken, maar ook de mooiste.


Meditatie helpt jou niet al je gedachten te geloven.

Yoga is een ontdekkingsreis in jezelf.

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page