top of page

Frustraties


Deze week, waarin de energie nog even aan ons trekt om los te laten wat we niet meer willen meenemen in het nieuwe jaar, liep ik even tegen frustraties aan. Frustraties over ogenschijnlijk kleine dingen.


Mijn provider had me al twee keer iets aangerekend, wat ik niet had gevraagd en ook niet gebruik. Ik had hen daarover een mailtje gestuurd en het bedrag afgetrokken van mijn factuur. Het mailtje werd niet beantwoord en ik kreeg een factuur voor het resterende bedrag en ook op mijn nieuwe factuur werd het opnieuw aangerekend (voor een zelfs nog groter bedrag).


Ik nam de telefoon ter hand en mocht na heel wat nummertjes te hebben ingetoetst een kwartier aan de lijn hangen met een muziekje. Het wachten maakte mijn frustratie nog groter. Toen kreeg ik eindelijk een medewerker aan de lijn waaraan ik uitlegde wat mijn probleem was. Ik kreeg direct een stortvloed van woorden over me heen. Dat dit helemaal niet de bedoeling is dat ik zo te werk ga (ik ga hier niet verder in op het éénrichtingsgesprek). Zij uitte wat van haar frustraties naar mij toe. Ik wou reageren maar voor dit mogelijk was, werd de lijn op een onverklaarbare manier verbroken.


Toen dacht ik bij mezelf, “Komaan Gudrun, een paar keer diep in en uit ademen, zo erg is het allemaal niet, komt goed”. Ik nam opnieuw de telefoon, toetste het nummer in, opnieuw heel wat computervragen met weer het intoetsten van een reeks nummertjes. Dan kreeg ik vrij snel een andere medewerker aan de lijn. Ik schetste opnieuw het probleem. Die man was begrijpend en vriendelijk, hij legde uit dat hij niet wist wat er precies gebeurd was. Vertelde mij ook hoe ik in het vervolg tewerk kan gaan als zich nogmaals een dergelijke probleem voordoet. Nog geen 5 minuten later was er een kredietnota opgemaakt van de teveel aangerekende kosten.


Uit dit voorval kan ik enkele conclusies trekken. De eerste medewerker, reageerde op mijn frustraties. Ze voelde (onbewust) mijn frustratie en was een spiegel voor mij. Door een paar keer diep in en uit te ademen en mijn eigen frustraties te laten zakken, voelde de tweede medewerker de frustraties niet meer en kreeg ik een andere spiegel voorgeschoteld.


Daarna ging ik even naar binnen. Wat willen die frustraties (ik heb er slechts eentje omschreven omdat dit iets is wat voor velen herkenbaar is) mij vertellen? Waarom laat ik mij door die kleine, onschuldige dingetjes in de war brengen? Toen kwam er een ander, groter thema naar boven. “Het niet gezien worden”. Dat thema heeft bij mij lange tijd gespeeld en ik dacht dat ik het volledig achter mij had gelaten. Blijkbaar zitten er nog enkele residuutjes in mij die me nu worden getoond. Iets wat ik niet meer hoef mee te nemen in het nieuwe jaar.


Zijn er bij jou de voorbije weken ook dingen naar boven gekomen waarvan je denkt, waar komen ze nu mee op de proppen? Dat kunnen hele kleine dingen lijken die als je even dieper kijkt, verbonden zijn met grotere thema’s. We mogen ons bewust worden van die levenslessen, die we samen met de mensen rondom ons kunnen beleven en ervaren. Niets gebeurt zomaar.


Het eerste telefoontje dat onderbroken werd, was voor mij een signaal van het universum waarin ze me vertelden, “Het kan ook anders. Verbind je niet alleen via de telefoonlijn maar verbind je ook even met je hogere zelf voor je een gesprek aan gaat. Dan kan je vanuit verbinding met elkaar praten, dan komen er veel makkelijker oplossingen naar je toe.”


Dit is één van de vele voorbeelden van wat er de afgelopen weken bij me speelt. Ik besef dat als ik dan echt luister, dat er dan zoveel naar voor komt waar ik weer iets uit kan leren, zonder oordeel naar mezelf toe. Die frustraties mogen er zijn, als ik mij maar niet laat overnemen door die frustraties, als ik er maar niet in blijf hangen. Als ik dichtbij mezelf blijf, kan ik zien wat er mij verteld wordt.


Kijk eens voor jezelf wat je nog in het oude jaar mag/kan laten. Wat wil je niet meer meezeulen in het jaar 2020? Een jaar vol veranderingen ten goede. Ga jij ook mee met de stroom van jouw leven? Zo word je je bewust van wie je bent, zo word je ook bewust van alle belemmeringen en overtuigingen die daar als een sluier overheen hangen. Als je die sluier kan opklaren, als je helder krijgt welke overtuigingen en beperkingen jij meesleurt, kan je er ook iets aan doen.


Ik wens je een week vol heldere inzichten, een week waarin je durft te kijken naar jouw sluiers en beperkingen. Een week waarin je dichtbij jezelf kan blijven. Ik wens je een gezellige kerstperiode waarin je omringd bent door liefdevolle, warme mensen. Geniet van de kerstvreugde en als je je alleen voelt weet dat je omringd wordt door engelen en lichtwezens die er altijd voor je Zijn!!


Dikke knuf

Gudrun


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page