top of page

Echte Liefde is ...


Echte liefde begint bij jezelf.

Kan jij zien dat je een wonder bent? Een samensmelting van een eicel en de snelste zaadcel die mag groeien en negen maand later komt er een perfect wezen uit voort. Magisch toch?


Je mag jezelf graag zien met alles erop en eraan. Je mag van jezelf houden net zoals je bent, met al jouw mooie kanten en ja je mag ook jouw schaduwkanten omarmen, om ook daar nog mooier van te worden.

Zoek de liefde niet buiten jou maar hou van jezelf zoals je bent en echte liefde komt naar je toe. Liefde komt niet altijd van een partner, liefde kan ook komen van kinderen, ouders, vrienden en ja zelfs van vreemden, één blik, een glimlach kan jou liefde schenken. Kijk eens zonder oordelen rond en zie de liefde die er voor jou is.


Echte liefde is onvoorwaardelijk, je moet niet dit of dat en je hoeft niet zus of zo te zijn. Echte liefde verlangt niet dat je je anders voor doet dan je bent. Echte liefde verwacht niet dat jij altijd ja zegt. Echte liefde ziet jou zoals je bent en brengt je nog dichter bij je ware zelf.


Echte liefde verbindt. In echte liefde voel je je niet gebonden maar verbonden. Dit vereist dat jij verbonden bent met wie je bent, met die stille stem in jou. Vanuit die verbondenheid kan jij liefde geven aan één ieder die het nodig heeft. Door liefde te geven, heb je niet minder liefde voor jezelf. Integendeel als je liefde geeft, krijg je nog meer liefde terug. Sta jij open om liefde te ontvangen?


Echte liefde raakt jou op elk vlak. Je durft te raken en je durft geraakt te worden. Als je ware liefde ervaart, durf jij je kwetsbaar op te stellen. Durf je te tonen en te uiten wat je voelt. Je verbergt niets, vanuit echte liefde kan alles gezegd worden. Echte liefde komt vanuit je ziel, liefdevol kan je zo andere zielen raken. Om iemand echt te raken is het niet noodzakelijk om dichtbij te zijn. Je kan mijlenver van elkaar verwijderd zijn en je toch heel dichtbij voelen.


Echte liefde maakt heel, healt en geneest. Door elkaar te raken en aan te raken kunnen de geschonden delen in onszelf liefdevol naar boven komen. In alle openheid, in alle kwetsbaarheid van echte liefde, herken je jezelf in de ander. Zo kan je terug vinden wat je al zolang verstopt had. Echte liefde zorgt ervoor dat je de ander en jezelf oplift, dat jullie mogen schitteren zoals het bedoeld is. Je kijkt door de ogen van je hart naar jezelf en naar de ander.


Vind jij het moeilijk om van jezelf te houden? Ga dan eens voor de spiegel staan en kijk naar jezelf. Niet alleen naar je spiegelbeeld maar kijk dieper naar wie je werkelijk voor je ziet staan. Kijk in de schittering van je eigen ogen. Vind je het moeilijk in beide ogen te kijken? Richt je dan vooral op jouw linkeroog en kijk voorbij wat je ziet. In het begin kan dat zeer confronterend voelen. Blijf oefenen, elke dag een paar minuten. Tot jij ziet wie er voor jou staat. Deze oefening kan je ook doen met iemand die je vertrouwt. Kijken in de ogen, verder kijken dan de persoon die je ziet. In de ander zie je dan ook jezelf. Probeer het maar eens, laat je raken.


Ik wens je heel veel liefde voor jezelf en je medemens. Onvoorwaardelijk, oordeelloos kijken naar elk levend wezen.

Laat jouw liefde stralen, lief en magisch mens.


Lots of love

Gudrun

437 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page