top of page

Durf jij je kwetsbaar opstellen?


Af en toe krijg ik de opmerking dat ik mij door mijn posts en blogs wel vrij bloot geef. Ja door mijn proces te delen stel ik mij kwetsbaar op.

In de loop der jaren heb ik geleerd dat die kwetsbaarheid net een kracht is. Ik heb ook geleerd dat je mensen raakt door je eigen proces te delen. Als mensen geraakt worden, kunnen ze voelen wat er in hen omgaat en daar iets uit leren.


Ik voel me ook niet onveilig door dat allemaal te delen, ik vertrouw erop dat wat door me heen komt ook andere mensen kan ondersteunen of helpen. Al kan ik maar één iemand een duwtje in de rug geven, ook dan is het voor mij de moeite waard om die kwetsbaarheid te tonen, te delen met jullie, met de wereld, met ieder die het wil lezen.

Ja, je kwetsbaar opstellen vereist moed maar het geeft je zoveel terug.

Je kwetsbaar opstellen vraagt vertrouwen, telkens opnieuw vergroot en versterkt het jouw vertrouwen.

Je kwetsbaar opstellen vraagt een open hart, een open geest, een open visie.

Je kwetsbaar opstellen vraagt om je te verbinden met jezelf, met anderen, met de natuur, met al wat is.

Je kwetsbaar opstellen vraagt om de controle los te laten en je over te geven aan wat komt.

Je kwetsbaar opstellen vraagt om eerlijk te zijn met jezelf, om je blik naar binnen te richten.

Je kwetsbaar opstellen vraagt om je te raken en geraakt te worden.

Je kwetsbaar opstellen vraagt van je om de eventuele kritieken die naar je toekomen, door je heen te laten stromen en te voelen waar die je raken.

Je kwetsbaar opstellen zorgt ervoor dat je groeit, dat jouw omgeving mag groeien.

Voel eens wat jou tegenhoudt om open te delen wat er in je omgaat. Je hoeft jouw processen niet voor de hele wereld neer te schrijven. Vind een paar mensen waar je voelt dat het kan. Als je voelt dat het voor jou niet lukt; Welke overtuigingen en gedachten houden je dan tegen? Wat zorgt ervoor dat jij dat moeilijk vindt?

Het is iets wat we vroeger niet leerden op school en meestal ook niet in onze opvoeding (nu is dat toch sterk aan het veranderen).

We leerden dat we sterk moesten zijn, we leerden onze tranen in te slikken, we leerden dat we niet boos mochten zijn. We leerden onze emoties in te slikken, gaande weg voelden we niet meer.


Oude onverwerkte emoties sla je op in je lichaam. Vroeg of laat creëer je spanning, stress, pijn en ja zelfs ziekte. Het is dus een belangrijk proces om te durven duiken in wat jou tegenhoudt. Wees eerlijk met jeZelf en met de mensen om je heen.

Voel wat je raakt. Voel wat er jou verteld wordt. Luister naar jouw lichaam, het is wijs. Jij hebt de kracht in jou om je kwetsbaar op te stellen. Het enige wat je hoeft te doen is die kracht toelaten en uitstralen naar jouw omgeving, naar alle mensen die jij mag raken. De wereld heeft er baat bij!! (en jij nog het meest!!)

Ik wens je een week waarin je durft te voelen wat je raakt, een week waarin jouw innerlijke wijsheid aan het woord mag komen. Een week waarin je mensen om je heen hebt waarmee je kan delen wat leeft in jou.

Deugddoende knuffel

Gudrun

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page