top of page

De onderliggende energieJe wil iets neerzetten, je wil iets creëren dat van jou is.

Heel mooi, vooral doen zou ik zeggen maar wat is de onderliggende energie?

Creëer je vanuit een tekort? Zitten er veel verwachtingen en verlangens op? Wil je jezelf bewijzen? Wil je er iets voor terug? Wil je vooral de ander veranderen? Wil je zorgen voor en neem je verantwoordelijkheden van de ander over?

Lees deze vragen nog eens opnieuw en beantwoordt die heel eerlijk… (voor je verder leest)

Als je op deze vragen ‘ja’ zegt, of ‘ja maar’ dan is er een (onderliggende) energie gebaseerd op angst

Nog enkele vragen: Hoeveel zelfliefde heb je? Hoe waardevol vind je jezelf?

Kijk ook hier heel eerlijk naar. Keer naar binnen en zie de realiteit. Klaar om het tapijt te verschuiven en alles te ont-dekken wat je er ooit hebt onder geschoven… Het is het durven aankijken van wat is dat er voor zorgt dat je shifts kan maken, jouw bewustzijn kan vergroten, jeZelf leert kennen.

Je bent je meestal niet bewust van die onderliggende energie. Het is wel een dingetje dat telkens terug komt, in een steeds iets andere vorm en jou blijft achtervolgen… Tot jij het ziet. Het is pas als je het ziet dat je er iets aan kan veranderen. Je kan geraakt worden tot in het diepste van elke vezel, tot in de kern van jouw wezen. En het is precies daar waar je ‘moet’ zijn om échte verandering te bewerkstelligen. Dit kan heel intens aanvoelen, pijnlijk zijn vooral in het begin van jouw proces en zoektocht. Gaandeweg ga je door de pijn heen, je voelt het wel en je laat het er helemaal zijn maar het blaast je niet meer omver.

Je blijft staan in volle aanwezigheid en besef van wat er gebeurt en laat het door je heen stromen. Niet meer van plan om nog iets onder het tapijt te schuiven. Genoeg… Tijd om alles aan te kijken wat naar boven komt, het toe te laten zodat het kan loslaten. Je lichaam voelt de energie-verschuiving en kan er heftig op reageren. Neem wat extra rust en ontspanning, zoek de zon en de natuur op. De aanwezigheid van water kan helend werken en spoelt het oude van je af. Groen werkt heilzaam en is een weldaad voor het lichaam. Doe yoga of mediteer. Voel wat voor jouw werkt…

Dan kan je naar buiten brengen wat voor jou belangrijk is vanuit een balans, een evenwicht van je innerlijke man en jouw innerlijke vrouw… Dan is de onderliggend energie er één van vreugde en plezier, van liefde, van kracht, van licht, van volop Leven en kiezen om écht te Leven vanuit jouw bron, jouw Zijn, vanuit verbinding. Dan mag je jeZelf ont-moeten en kan je de ander ook écht ont-moeten vanuit Liefde, zonder enig verlangen. Je geeft je over aan het universum en volgt de tekens op jouw weg, de richtingsaanwijzer van het universum.

Ik wens je een week waarin je aanwezig mag Zijn met wat en wie er is, in volle verbinding met jouw wezen, jouw kracht, jouw Liefde.


Warme knuffel

Gudrun

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page