top of page

De kracht van de boom.

Bijgewerkt op: 22 jun. 2018


De natuur stelt je in staat om je te verbinden met jeZelf en met alles om je heen. De natuur zit zo mooi en prachtig in elkaar. We kunnen zoveel leren van de natuur!

Voel jezelf maar wandelen in de bossen. Kijk naar de bomen hoe sterk en krachtig die zijn. Vanuit een klein zaadje ontstaat een krachtige boom. Een boom voedt zichzelf via zijn wortels met energie uit de aarde. Die boom vraagt niet of hij daar mag groeien, nee hij groeit gewoon. Die boom vergelijkt zich niet met andere bomen, nee hij groeit recht omhoog. De boom doorstaat zon, storm en regen, wind en hagel en toch blijft hij groeien. De boom krijgt een grote, dikke stam waardoor hij steeds beter geworteld raakt. Zijn takken groeien alle kanten op, soms breekt er eentje af en dan laat hij weer nieuwe groeien. In de lente groeien nieuwe, frisse groene blaadjes, in de herfst laat de boom makkelijk alle blaadjes los waarna hij een tijdje kaal is, zichzelf kan opladen om dan in de lente met nieuwe kracht te gaan bloeien.

De volgende keer als je in het bos wandelt, kijk dan eens echt naar de bomen, kies er eentje uit die jouw aandacht trekt. Verbind je met die boom en maak er contact mee. Leg dan je handen op de stam, voel de energie van de boom. Blijf een tijdje zo staan, misschien vertelt de boom jou zijn verhaal. En als dat goed voelt voor jou dan kan je de boom omarmen en knuffelen. Lijkt dat jou vreemd? Dat mag, probeer het toch maar eens en voel welke kracht er van een boom uitgaat, voel wat de boom jou allemaal kan vertellen!

Wat kunnen wij nu leren van een boom?

  • Ook jij kan je voeden met de energie van de aarde: door meditatie en yoga sta je sterker in je schoenen en met twee benen stevig op de grond.

  • Jij hebt de toestemming van anderen niet nodig om jouw leven te leiden. Jij bent perfect zoals je bent, jij mag jezelf op jouw manier in de wereld zetten.

  • Vergelijk jezelf niet met anderen, als jij een appelboom bent dan moet je geen eik willen zijn :)

  • Ook al heb je tegenslagen, geef niet op, blijf vertrouwen. Net uit die tegenslagen kan je veel leren en word je sterker.

  • Als jij jouw innerlijke stem volgt en stappen op jouw pad durft te zetten neemt jouw innerlijke kracht toe.

  • Soms neem je eens een zijweg en dat mag. Dan zie je wat je niet wilt en kan je weer verder op jouw pad.

  • Na een tegenslag mag je de tijd nemen die jij nodig hebt om jezelf te bezinnen. Om je helemaal naar binnen te keren om zo nieuwe inzichten op te doen en krachtiger dan ooit te stralen!

Ervaar welke pracht de natuur jou te bieden heeft!

Deze ervaren delen mag natuurlijk altijd :)

158 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page