top of page

Dat stemmetjeVind jij het bij momenten ook best lastig om het verschil te zien tussen de stem van jouw ego en de stem van jouw ziel? Soms denk je dat de stem van jouw ziel aan het woord is en iets later blijkt dat jouw ego je de andere kant op stuurde.

Het verschil tussen de stem van het ego en de stem van de ziel kan best subtiel zijn… Het ego kan het soms in zo'n mooie geschenkverpakking aanbieden dat jij je laat verleiden en het aanneemt als de stem van jouw ziel. Het lijkt op dit moment als ‘waar’ voor jou. Maar is het dat ook?

In het verleden nam ik vaak beslissingen waarvan ik dacht dat mijn ziel me de weg toonde. Later bleek dat ik misleid werd door de mooie verpakking van de zogenaamde oplossing. Niets mis mee en heb er heel veel van geleerd. Het bracht me op plaatsen en bij mensen die me dingen van mezelf lieten zien die ik niet kende (en liever niet zag op dat moment). Het leerde me ook wat geen Liefde is waardoor het steeds beter lukt om vanuit Liefde te reageren, om Liefde uit te stralen, om Liefde te Zijn.

Hoe herken je de stem van het hogere?

Eerst en vooral die stem schreeuwt niet, ze fluistert. Ze wil je niet overdonderen of overwelmen; Ze geeft je een zacht duwtje richting jouw plan. Diep van binnen voel en weet je het maar iets in jou wil/kan het nog niet helemaal omarmen.

Jouw ziel zal je niet aanmoedigen om jezelf te bewijzen. Ze stuurt jou eerder richting Zijn. Vanuit al jouw vrouwelijke kwaliteiten (ja ook als man) mag jij jezelf in de wereld zetten. Die wereld jouw ware kleuren laten zien. Vanuit innerlijke kracht jouw Licht en Liefde laten schijnen. Jouw gaven en talenten gebruiken om de wereld een stuk liefdevoller te maken. De stem van jouw ziel zal je de weg wijzen. Ze helpt je mee om van binnen naar buiten te bewegen.

Het hogere spreekt niet over goed of slecht, duale woorden kent het niet. Iets is… En daaruit voel je soms dat niets is wat het lijkt… Het toont je de weg van het hoogste voor jou én voor alle betrokkenen.

Als je het stil maakt in jezelf, jouw gedachten niet de bovenhand laat nemen, de verhalen los laat, het verleden als leermeester ziet en de toekomst zichzelf laat ontvouwen, heb je meer kans dat je stem van je ziel écht hoort. Ze laat heel vaak van zich horen maar ze wordt niet altijd gehoord… Leer luisteren naar het gefluister en de stem wordt steeds duidelijker.

Heb je je laten misleiden door de mooie verpakking van het ego? Geen nood, de ziel oordeelt niet, blijft je ondersteunen en dragen. Je kan op elk moment leren luisteren en ze zal je met plezier de weg tonen. Jouw weg!!

Ik wens je een week waarin je je openstelt voor het gefluister. Een week waarin magische momenten en liefdevolle ontmoetingen jouw pad verlichten.

Weet dat je een prachtig wezen bent, je bent op weg naar jouw mooiste Leven!!

Warme, verbonden knuffel

Gudrun

65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page